Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Архив - Юни 25, 2010

Институтът за пазарна икономика: Прекомерните харчове ще ни превърнат във втора Гърция

25 Юни 2010 / 22:06:04  
Петър Ганев e икономист в Института за пазарна икономика в София. Занимава се с темите на икономическата свобода, данъчната политика и конкуренцията. Икономическият специалист разкри за читателите на GRReporter, основните стъпки, които държавното управление в България трябва да предприеме, за да усигори устойчив тип икономическо развитие в идните години.


Евтина лятна почивка е мечтата на всеки турист

25 Юни 2010 / 22:06:49  
В атмосфера на хаос и безпаричие, а напоследък и блокирани пристанища доходите на туристическите агенции спадат застрашително. Губят се работни места и... туристи


Зелен или бяло-червен ще е Василис Спанулис през идния сезон?

25 Юни 2010 / 16:06:33  
Играчът продължава да отлага взимането на окончантелно решение като с това покачва напрежението и в двата „лагера” неимоверно.


Шест пъти по-богати станаха спекулантите, които заложиха, че Гърция ще банкрутира!

25 Юни 2010 / 12:06:19  

Шест пъти по-богати станаха спекулантите, които се прицелиха към Гърция, след като през октомври 2009 г. стойността на гръцките CDS книжа беше 125 000 долара, а осем месеца по-късно достигна почти до 900 000 долара (печалба 573%)!

Залаганията, че Гърция ще фалира, направиха богати спекулантите, а инвеститорите си останаха традиционалисти, залагайки на облигации и на акции, и отбелязаха щети за първите шест месеца на годината. Данните произтичат от анализ на списание Economist, в който се споменават победителите и губещите за първите шест месеца на 2010 г.



Заповеди за арести на пристанище Пиреа

25 Юни 2010 / 11:06:51  

Сблъскът между съдебните власти и стчакуващите синдикалисти, които работят в корабни компании се засили, след като прокуратурата обяви, че следващата стъпка вероятно ще бъде да се потърси наказателна отговорност заради нарушение на задълженията.

Вчера продължи контрата между правителството и Комунистическата партия, а от страна на прокуратурата започна предварително разследване, за да се установи дали от страна на ключовите лица на пристанището са спазени всички мерки, за да не се нарушава реда на най-голямото пристанище на страната.



GRR HOT 15: Lady Gaga триумфира

25 Юни 2010 / 09:06:26  
Привет, музикални любимци. Готови или не, нашият GRR HOT 15 ви очакаква. В класацията ни отново ще открием интересни обрати, промени и щипка летен привкус за разкош.


„Хранителна дипломация” със зехтин, шафран, вино и аспержи

25 Юни 2010 / 02:06:56  

В рамките на стратегията на правителството за износ и реклама на гръцките продукти в чужбина вече е създадена Национална комисия за Средиземноморската-Гръцка диета, а целта е тези продукти да бъдат сред основните както на масата на гърците, така и навсякъде по света. Трябва да бъде създадена запазена марка за продуктите на Гръцката Средиземноморска диета, заяви министърът на земеделското развитие и храните Катерина Бадзели по време на конгрес за продуктите, които произвежда Гърция.