Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Заповеди за арести на пристанище Пиреа

25 Юни 2010 / 11:06:51  GRReporter
1807 прочитания

Сблъскът между съдебните власти и стчакуващите синдикалисти, които работят в корабни компании се засили, след като прокуратурата обяви, че следващата стъпка вероятно ще бъде да се потърси наказателна отговорност заради нарушение на задълженията.

Вчера продължи контрата между правителството и Комунистическата партия, а от страна на прокуратурата започна предварително разследване, за да се установи дали от страна на ключовите лица на пристанището са спазени всички мерки, за да не се нарушава реда на най-голямото пристанище на страната.

Освен това прокуратурата издаде и заповед още миналата вечер да бъдат арестувани законните представители на синдикатите, които са започнали стачката, въпреки решението на съда, че е незаконна. Заповедта на прокуратурата беше издадена заради оплакването, което внесе Съюза на корабоплавателите, които потърсиха правосъдие и поискаха да бъдат приложени всички законни средства, за да започне да функционира нормално пристанището.

„Надяваме се, че Комунистическата партия ще престане да се държи по този начин, като в крайна сметка избира не законния път, а интересът на обикновения гражданин” заяви правителственият представител Георгиос Петалотис. Клеветите и тероризма се обръщат срещу гражданите, за да приемат меморандума, заявиха от комунистическата партия.

Несметни са щетите за гръцкия туризъм, намаляват приходите и се губят работни места – това ще са гибелните резултати от блокирането на пристанището от тези няколко десетки представители на конкретната партия, предупреди Съюза на туристическите фирми (СЕТЕ). Представителите на Съюза поискаха правителството да приложи закона и да направи необходимото, за да подсигури правата на гражданите и нормалното функциониране на фирмите и на икономиката.

От своя страна представителите на труистическите агенции в страната обвиниха правителството в бездействие по отношение на хаоса, който цари всекидневно на пристанището и вреди на туризма. От Съюза на туристическите фирми също се възмутиха заради „постоянните и систематични опити на организираните партийни малцинства да навредят на гръцката икономика, като нанасят удари срещу туризма.” Както професионалистите, които работят в тази сфера, така и обществото са срещу тези практики, отбелязаха от СЕТЕ.

Прокуратурата пристъпи към съставянето на съдебен акт срещу синдикалистите на комунистическата партия и председателите на организациите на пристанищните работници ПЕМЕН и СТЕФЕНСОН с обвинение в блокиране на транспорта и неспазване на съдебно решение. Вчера вечерта заповедта за арестуването на синдикалистите изтече, защото полицията не успя да ги открие.

 

Категории: Актуално Пристанище Пиреа туристи арест синдикалисти
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus