Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Архив - Юни 28, 2010

Нова демокрация с предложение за икономическо възстановяване и срещу Меморандума с „тройката”

28 Юни 2010 / 17:06:54  

Новото ръководство на опозиционната партия Нова демокрация е вече факт, след като приключи Осмия й конгрес като безспорен лидер остава Андонис Самарас. На конгреса бяха направени административни промени, а голямата изненада беше оставена за 6 юли, когато г-н Самарас ще представи програмата си икономическо възстановяване. Членовете на партията гласуваха и за Политическата комисия, но най-интересното е, че бяха избрани двама заместник-председатели на партията за в краен случай, които са Димитрис Аврамопулос и Ставрос Димас.



Лунните възли

28 Юни 2010 / 12:06:32  
Реших да пиша за Лунните възли непосредствено след Слънце и Луна. Много рядко се пише и говори за нодалната ос (ос на Лунните възли, от nodes, nodal axis) на такъв ранен етап.


Започват постоянни заседания в парламента за реформите в пенсионно-осигурителната система

28 Юни 2010 / 12:06:44  
Министър-председателят Георгиос Папандреу иска да демонстрира на кредиторите от „тройката”, че Меморандумът се спазва. В същото време цели да обедини вътрешността на партията си, тъй като в ПАСОК все повече се чуват гласове против политиката на правителството, прицелвайки се най-вече срещу реформите в пенсионно-осигурителната система и трудовите отношения.