Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Архив - Окт. 28, 2010

Незаконните сметища ще струват прескъпо на Гърция

28 Октомври 2010 / 19:10:56  
В деня на националния празник на Гърция, комисарят по въпросите на околната среда Ян Поточник изпрати поредното предупредително писмо, в което се съобщава, че Комисията ще наложи парични санкции, ако не се вземат незабавно мерки.


Гърция трябва да се поучи от миналото си, за да има по-добро бъдеще

28 Октомври 2010 / 15:10:19  
На 28 октомври гръцкият народ отказва да капитулира в ръцете на Бенито Мусолини. 70 години по-късно националният празник се чества с парад на учениците и семеен обяд. GRReporter присъства на официалните тържества в квартал Маруси и говори с обикновените гърци за смисъла на тази дата.


Служителите в културата искат нови щатни назначения и затвориха Археологическия музей

28 Октомври 2010 / 00:10:47  

Втора седмица продължават 24-часовите стачки на извънредните служители към Министерство на културата като вчера се включиха и щатните служители, които подкрепиха своите колеги и затвориха до 12 часа големи музеи и арехологически обекти в страната. В стачката участваха археолози, реставратори, техници, пазачи, администратори и общи работници.



Баскетболистите на Олимпиакос със загуба от Бамберг

28 Октомври 2010 / 00:10:20  

По-слаби от немския си противник, Бамберг се оказаха баскетболистите на Олимпиакос и в Германия те паднаха с 61-73. С представянето си от тази вечер бяло-червените показаха, че имат нужда от още много работа ако искат да подобрят имиджа на отбора си. От работа имат нужда и ако искат да засилят позицията си за втория кръг на Евролигата. Нещо, което на игрището в Бамберг не им се отдаде.