Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Баскетболистите на Олимпиакос със загуба от Бамберг

28 Октомври 2010 / 00:10:20  GRReporter
2109 прочитания

По-слаби от немския си противник, Бамберг се оказаха баскетболистите на Олимпиакос и в Германия те паднаха с 61-73. С представянето си от тази вечер бяло-червените показаха, че имат нужда от още много работа ако искат да подобрят имиджа на отбора си. От работа имат нужда и ако искат да засилят позицията си за втория кръг на Евролигата. Нещо, което на игрището в Бамберг не им се отдаде.

Олимпиакос започна играта с надежди за победа. Опитваше се да наложи свой ритъм на паркета и с това да овладее топката. За момент дори успя да поведе в резултата с 5 точки. Серия от 7-2 на домакините обаче изравни резултата и така първите 10 минути завършиха с резултат 16-16.  В последствие се оказа, че задачата, която гостите са си поставили определено не е по силите им. Немският противник се оказа силен отбор и блокира движенията им. Защитата му  беше силна и така атаките на бяло-червените  все по-рядко завършваха с точки. Той ги принуди да направят и много грешки, които им струваха скъпо. Съвсем  скоро  те се оказаха притиснати до стената и първото полувреме завърши с резултат 34-28.

След почивката Олимпиакос отново успя да покаже силна игра. Масираните му  атаки доведоха до промяна в резултата и напредък с 42-37. Тази ситуация обаче не потрая дълго. Домакините не се дадоха и за отрицателно време обърнаха резултата в своя полза. Те последваха стария си план и пристъпиха към много силна атака, като едновременно с това засилиха защитата. Както по време на първите 20 минути, така и сега Бамберг си възвърна позицията на господар на паркета. Последните 10 минути започна с преднина, макар и малка, 50-47.

В края на мача гостите отново не успяваха да намерят ритъма си. На отбора си не можа да помогне и Папалукас, който тази вечер беше изключително активен. Той не получи съществена помощ от съиграчите си, а сам беше невъзможно да обърне резултата. Несполучливите акции на Теодосич също си казаха думата. Играчът изтърва куп добри шансове за кош. Бяло-червените направиха и много грешки в мача с Бамберг. Не ги избегна и дори и Спанулис.

Към края стресът от загубата беше вече на лице. Докато домакините се чувстваха все по-близко до победата си. 4 минути преди края на мача те вече бяха победители. Разликата в резултата беше 63-54, почти 10 точки.

Категории: Олимпиакос Бамберг загуба Евролига Германия спорт баскетбол
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus