Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Архив - Окт. 23, 2010

Гърция изритана от маршрутите на международните круизи

23 Октомври 2010 / 22:10:08  
Европейската комисия на круизните компании взе решение, че не може да рискува и чуждестранните туристически кораби няма да акостират на гръцка земя поне до 2012.


Баскетболистите на Панатинайкос смазаха ПАОК в неравна битка

23 Октомври 2010 / 21:10:13  

С резултат 108-61 завърши мачът между баскетболните отбори на Панатинайкос и ПАОК, който се игра на игрището ОАКА в Атина. Причината за огромната разлика в резултата се крие не толкова в превъзходството на домакините тази вечер, колкото в броя на играчите на ПАОК. Отборът се появи в олимпийския комплекс само с 5-те си  чуждестранни играчи, тъй като гръцките попълнения стачкуват. Нетипичната среща се проведе и в нетипична атмосфера. Залата в ОАКА беше полупразна, факт който би трябвало да притесни домакините, като се има в предвид, че това беше първият мач за зелените на техен терен.



Банките не искат да рискуват с финансиране на алтернативни енерго проекти

23 Октомври 2010 / 18:10:08  
Специалистите в областта съветват производство на енергия от възстановими източници да се обърне към пенсионните фондове и застрахователните дружества за дългосрочни инвестиции.


Наташа Теодориду: "Никога не съм водела разточителен живот"

23 Октомври 2010 / 13:10:08  

Твърдо убедена, че кризата не би могла да оттегли гърка от любимата му музика е Наташа Теодориду. В интервю за списание Down Town певицата известна с любовта си към по-народния музикален стил в Гърция и реалистичния си поглед върху живота заявява: „Не повярвах на това и никога няма да повярвам. Гъркът е толкова свързан с песента си, толкова „умесен” в звука й, че му е трудно да прекара добре без нея. Независимо от това какъв вид музика предпочита. Който и вид да предпочете, в крайна сметка всички пътища водят до народната песен, която стига до сърцето му и го изправя на крака.



Морето е моят живот

23 Октомври 2010 / 00:10:13  

За ползата от плуването вече всичко е казано и написано. Освен че е чудесно средство за разтоварване, то има и изключително благодатен ефект върху човешкия организъм.  Тренира сърцето, белите дробове, поправя кръвообращението, внимателно раздвижва ставите и укрепва мускулатурата на тялото. Този спорт предоставя физическо и психическо удоволствие, тъй като движението във водата е балсам за тялото и душата. Плуването съдейства за общото здравословно състояние не човека, а ефектът само от няколко изминати дължини може да се сравни с 1 час аеробика.