Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Архив - Окт. 11, 2010

Ще има ли нафта за отопление през зимата?

11 Октомври 2010 / 15:10:44  
Както се очакваше с края на безгрижното лято освен стачки и недоволство, дойде проблема с горивото за отопление. Федерацията на собствениците на бензиностанции заяви, че няма да може да предплати тазгодишния акциз и най-вероятно нафтата ще закъснее да достигне до домакинствата, независимо от резкия спад на температурите.


Цветни графити покриха грозни фасади

11 Октомври 2010 / 14:10:30  

Да оцевтим сивия град и да дадем пространство за израз на младите художници е идеята на проекта „Фасади” и „Рисувайки фасади”, казва представителка на Кметството на Атина. Днес официално бяха предадени първите три сгради с изрисувани в стил „графити” фасади, но идеята на проекта е, ако се намерят спонсори, тази инициатива да продължи и все повече сиви сгради да се сдобият с цветни рисунки. В проекта „Рисувайки фасади” са изрисувани голите стени на три сгради в района на квартал Псири от Вангелис Хурсоглу на ул. „Мяули” 4, Same 84 на площад Ироон и Taxis на ул. „Агатарху” 9.



Eurostat пак в Атина в търсене на дефицита за 2009

11 Октомври 2010 / 10:10:00  
Поредното посещение на мисията на Европейската статистическа служба в гръцката столица започва с началото на тази седмица, а по всичко личи, че резултатите от него могат да се превърнат в епизод от сериала „Истории с неочакван край”.


Костас Гаврас: Кино се прави със страст, идеи и много работа

11 Октомври 2010 / 01:10:51  
В хладната атинска вечер кафенето на последния етаж на книжарница Public се препълни от хора на седмото изкуство, дошли да попият думите на режисьора Костас Гаврас, който казва, че за да правиш кино най-важното е страстта и идеите.