Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Баскетболистите на Панатинайкос смазаха ПАОК в неравна битка

23 Октомври 2010 / 21:10:13  Емануела Карастоянова
1345 прочитания

 

 

С резултат 108-61 завърши мачът между баскетболните отбори на Панатинайкос и ПАОК, който се игра на игрището ОАКА в Атина. Причината за огромната разлика в резултата се крие не толкова в превъзходството на домакините тази вечер, колкото в броя на играчите на ПАОК. Отборът се появи в олимпийския комплекс само с 5-те си  чуждестранни играчи, тъй като гръцките попълнения стачкуват. Нетипичната среща се проведе и в нетипична атмосфера. Залата в ОАКА беше полупразна, факт който би трябвало да притесни домакините, като се има в предвид, че това беше първият мач за зелените на техен терен. В тези условия срещата приличаше по-скоро на тренировка отколкото на мач. Борбата беше наистина неравна.  Панатинайкос си устрои купон и  Обрадович използва шанса да изпробва всичките си играчи.  Те разбира се, без проблем се справиха със задачата. Играчите на  ПАОК пък се намери в неприятната ситуация да не могат да си поемат дори и дъх... Смени в отбора не можеха да стават.

 Още от самото начало Панатинайкос наложи своя ритъм. Бързо спечели преднина и в края на първите 10 минути поведе с 13 точки. Сигнал за атака даде играчът Перпероглу, който вкара първите кошове и даде тласък на отбора. С течение на времето разликата се увеличаваше. Отборът на ПАОК пък, поставен в шах-мат позиция още на самия старт, се бореше за глътка въздух. Но в неравния бой и дори и това се оказа невъзможно. Домакините напредваха със скоростта на светлината. Не очуди никого, че първото полувреме завърши с резултат 54-22. Силно представяне имаха Тепич, Перпероглу, Фоцис. За всички стана ясно, че резултатът не може да бъде обърнат и тази вечер дори и чудо не може да помогне на гостите.

Продължението на мача се развиваше в същия дух. Разликата в резултата стигна дори до 47 точки. Крайният резултат свидетелства не за слабостта на гостите, а за нерешените проблеми на баскетбола в Гърция.

Категории: Панатинайкос ПАОК победа стачка спорт баскетбол
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus