Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Наташа Теодориду: "Никога не съм водела разточителен живот"

23 Октомври 2010 / 13:10:08  GRReporter
6306 прочитания

Твърдо убедена, че кризата не би могла да оттегли гърка от любимата му музика, е Наташа Теодориду. В интервю за списание Down Town певицата известна с любовта си към по-народния тип музика и реалистичния си поглед върху живота заявява: „Не повярвах на това и никога няма да повярвам. Гъркът е толкова свързан с песента си, толкова „умесен” в звука й, че му е трудно да прекара добре без нея. Независимо от това какъв вид музика предпочита. Който и вид да предпочете, в крайна сметка всички пътища водят до народната песен, която стига до сърцето му и го изправя на крака. Но начинът на забавление наистина се промени. Заведенията наистина са много скъпи. Истина е, че нещата бяха преминали всякаква граница и сега кризата помага да се върнат до нормалното си положение.”

Теодориду, която този сезон можем да видим в Анодос заедно с Костас Мартакис и вулканичната Елени Фурейра твърди, че причината поради, която хората на изкуството се намират „под прицела” на данъчните служби с скрие в това, че са известни. Тя  твърди, че  певците в Гърция съвсем не укриват данъци, а ако има такива, те са много малко. „Извършени са толкова много нередни неща, от хора, които не би трябвало, че хората на изкуството са като капка в морето” Причината за целия шум е в това, че певците са публични лица. „Публичните лица  винаги възбуждат чувствата на хората” – коментира Теодориду.  

Що се отнася до самата нея, заявява, че кризата не й се е отразила прекалено силно, тъй като никога не е водела разточителен живот, за да трябва сега да живее по-скромно. „Майка съм и отглеждам деца. Отглеждам ги главно с мои сили. Никога не съм имала „гръб”, наследство или богати родители. Знам, че работата е единственият  източник на доходи за мен. Нямам страст или слабост към крайни неща, водя нормален живот като всички останали. Когато ситуацията става трудна и се „затяга” , се затягам и аз”.

Във времена, в които повечето музикални изпълнители се принуждават да експериментират с нови стилове на сцената, Наташа Теодориду остава вярна на себе си. „Аз съм от тези, които вярват, че постоянството е позитивно качество за изпълнителя. Когато започваш с определен стил, който се харесва и хората вървят заедно с теб, няма причина да го променяш. Търсенето на нещо ново не винаги те изкарва на добър път.... От друга страна на сцената мога да изпълня някоя песен, която публиката не очаква да чуе от мен, като изненада. Сцената позволява такива неща. Като цяло обаче ми харесва да се базирам на основата си”.

Тази година изпълнителката е поставена пред предизвикателството да пее заедно с двама млади таланти. Уравновесеността й и здравият начин на мислене й помагат да види това като едно ново приключение, от което дори и един певец от нейната величина може да  научи нещо. „Всеки един от тримата има своя път, своите мечти, своите търсения.... Хубаво е да работиш с млади и некомплексирани хора”- твърди тя.

Що се отнася до двете  й дъщери обаче, тя не крие радостта си, че „за щастие” нито една от тях не би искала да стане  певица. Те вече са избрали своя път. По-голямата  мечтае да стане адвокат, по-малката лекар. „Обяснила съм им, че този път (на певеца) не води до никъде, освен ако не си много голям талант. И пак ще живееш в сянката на онзи, който е успял да премине пътя преди теб...” – разкрива Теодориду.

Категории: Наташа Теодориду криза данъци музика гърци песен
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus