Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Архив - Март 2, 2011

Две от най-големите гръцки фирми на мушката на данъчните власти

02 Март 2011 / 21:03:34  
Нов случай на неплащане на данъци и социални осигуровки откриха одиторите от Службата за преследване на финансовите престъпления в консорциума „Мореас АЕ”, на когото бе възложено да построи част от автомагистралата на полуостров Пелопонес, и по-конкретно пътя Коринт – Триполи – Каламата.


Дръзкото убийство на двамата полицаи предизвика трусове в полицейските среди

02 Март 2011 / 18:03:49  
Според полицията "ключът" за откриването на убийците на двамата млади полицаи се намира в изоставения от тях автомобил. Синдикалистите обвиняват ръководството за недостатъчна подготовка на полицаите и липса на резултатни защитни средства.


Standard & Poor's предупреди, че може отново да намали кредитния рейтинг на Гърция

02 Март 2011 / 18:03:45  
Spread-показателят на държавните облигации отново се качи над 900 базисни пункта, а правителството удари на камък в търсенето на обществено сътрудничество за осъществяването на средносрочния план за икономическо оздравяване.


Необходмост от нови кабинети в провинцията за лечение на наркозависими

02 Март 2011 / 16:03:46  

Печалбите на престъпни мрежи за разпространение на наркотици са толкова големи, че често надвишават финансовите ресурси на държавата, отпуснати за борбата с наркотиците. В някои случаи тези организации са създали нарко-империи и имат политическа сила и власт, което улеснява корупцията да се разпространи и да вплете в мрежите си службите създадени, за да контролират и да се борят с незаконното разпространение на наркотици.



Кипърските банки са силни, защото се финансират от депозитите на гражданите, а не от капиталовите пазари

02 Март 2011 / 14:03:43  
Макар и в по-малка степен разделеният средиземноморски остров също е засегнат от световната икономическа криза, заяви президентът на Гръцката банка Макис Керавнос


Здравка Михайлова удостоена с гръцката държавна награда за литературен превод

02 Март 2011 / 08:03:25  
Изтъкнатата българска преводачка е отличена за превода на бългрски език на избраните стихове на Янис Рицос под заглавие “Писмената на зрящия”