Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Архив - Март 29, 2011

Нови работни места за старите служители от градския транспорт

29 Март 2011 / 23:03:31  
Докато заетите на държавна служба се притесняват какво ще е новото им работно място и кои добавки към основните им заплати ще бъдат частично съкратени, синдикатът на служителите в частния сектор (ГСЕЕ) заяви, че безработните до края на 2011 ще достигнат 1,3 милиона души.


Европейските социалисти разкритикуваха агенциите за кредитен рейтинг и призоваха за солидарност на Стария континент

29 Март 2011 / 22:03:44  
Гръцкият премиер разкритикува тактиката на агенциите за кредитен рейтинг и подчерта, че те приемат и прилагат своите решения без никакъв контрол.


След Moody’s и Standard&Poor’s понижи кредитния рейтинг с две единици

29 Март 2011 / 19:03:20  
В момента най-голямата агенция за кредитен рейтинг в света оценява Гърция с ВВ- от ВВ+ като запазва отрицателна перспектива и възможност за ново намаление с една или две единици


Вносният фураж раздува цената на стоките от животински произход в Гърция

29 Март 2011 / 16:03:55  
Ако на животновъдите им се налага да платят по-скъпо фуражните изделия, то цената на месото, яйцата, млякото и всички останали животински продукти се увеличава. Правителството реши да "хвърли поглед" в ценообразуването и да стимулира местното производство. Спазват ли се обаче правилата на пазарната икономика?


Правителството се разплати с касата на държавните служители, но аптекарите не дават безплатно лекарства

29 Март 2011 / 15:03:32  

„Неприемливо е да продължат протестите си фармацевтите” коментира министърът на здравеопазването Андреас Ловердос и съобщи, че правителството е изплатило част от дълга си към Организацията за осигуряване на държавните служители (ОПАД), която дължи милиони на фармацевтите. Ловердос обяви, че още от утре започват изплащанията на дълговете към аптекарите и те няма никаква причина да продължат да протестират и да не дават лекарства на пациентите осигурени в ОПАД без да си платят.



В Гърция не се провеждат реформи, а малки уреждания, смята бивш финансов министър

29 Март 2011 / 11:03:23  
"Реалният държавен дефицит на Гърция е над 13 на сто от БВП, въпреки налагането на тежките икономически мерки", заяви Алекос Пападопулос. Той се обяви за дълбоки реформи, истинска приватизация и избори с характер на референдум