Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Архив - Март 31, 2011

Трансперънси Интернешънъл: Европейските страни трябва да променят своите правни системи, ако искат да се справят с корупцията

31 Март 2011 / 23:03:37  
През последните три години нивото на корупцията се е повишило, смятат шест от всеки десет граждани в света, а един от всеки четирима признава, че е станал жертва на подкуп. Това са тъжните констатации на Световния барометър за корупцията през 2010, според който около половината от интервюираните жители на планетата нямат особено голямо доверие на правосъдието.


80 000 възрастни гърци ще останат без „Помощ вкъщи”

31 Март 2011 / 17:03:39  
Тя действа от осем години. Нейните служители обаче обявиха 48-часова стачка, защото след нови наредби на правителството, програмата е застрашена да прекъсне в края на годината. В момента тя е изцяло променена и с новите наредби единствено възрастните хора, които имат безработен роднина ще могат да ползват безплатните услуги.


Порой и протести изнервиха столичаните в четвъртък

31 Март 2011 / 15:03:55  
Бурии, гръмотевици и порой на почивки, съчетан с стачните протести на лекарите, фармацевтите и служителите в държавната компания предвидена за приватизация „Гръцки петрол” направиха живот на столичани за няколко часа ад.


Гръцките полицаи разбиха престъпна мрежа, но мафиотските разстрели продължават

31 Март 2011 / 10:03:18  
Сериозен удар на мрежата от „кръстници” на нощта успя да нанесе гръцката полиция. След продължилите две години разследвания полицаите разбиха четири многочленни групи, които са изнудвали собственици на магазини под формата на осигуряване на охрана и са организирали палежи, опити за убийство и трафик на хора.


Правителството не си е написало домашното и тройката отложи посещението си в Атина

31 Март 2011 / 09:03:21  
Управлението на ПАСОК още не е готово с крайния вариант на средносрочната фискална програма, която трябва да се приложи до 2014. В същото време Standard & Poor’s обявиха и очакваното понижаване на кредитния рейтинг на четири от най-големите гръцки банки. Това неизбежно удари и дъщерната на Националната банка на Гърция "Обединена Българска Банка АД (ОББ).