Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Архив - Март 17, 2011

Край на високите социални и данъчните облекчения, заявиха от Международния валутен фонд

17 Март 2011 / 22:03:31  
Според доклада на институцията кризата налага социалните помощи на човек на година да не превишават установения праг на минималния доход в страната от 6900 евро. Данъчните облекчения също трябва да бъдат значително съкратени в бъдеще, като се очаква да достигнат цели 3% от БВП или седем милиарда евро през 2011.


Индустриалците: Гърция няма износ, защото няма производство

17 Март 2011 / 19:03:27  
Форумът с тема износа разгледа проблемите на външната търговия и гръцката икономика от гледната точка както на търговците, така и на правителствените представили. Всички се съгласиха, че Гърция има да извърви дълъг път, докато стане фактор в международния търговски обмен.


Подобрил се е животът на жените в Афганистан през последните десет години

17 Март 2011 / 17:03:23  

През последните десет години положението на жените в Афганистан чувствително се е подобрило, но въпреки това има още много да се направи за образованието и участието им в политическия и социално-културен живот, казаха общественици от страната, които гостуваха в Гърция.

Едно от постиженията е, че те вече имат лични карти, което допреди е било немислимо. Те могат да ходят на училище и дори в университетите половината от студентите са жени, заяви журналистът за BBC Асадула Шафай.



Европейски упреци срещу Гърция за нелегалната имиграция и затворите

17 Март 2011 / 13:03:07  
Полемика в отношенията между гръцкото министерство за защита на гражданите и Съвета на Европа предизвика публичната жалба на европейската организация за условията в центровете за прием на нелегални имигранти и състоянието на затворите в страната.