Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Празнична салата с нар

04 Януари 2016 / 18:01:58  GRReporter
1191 прочитания

Даниел Лахана

Поднесете на Нова година тази "носеща щастие" ярка и празнична салата, преливаща от червените и зелените цветове на сезона. Наровете са особено характерни за коледната и новогодишната трапеза в Гърция, и са символ на плодородие и щастие. Освен това, в навечерието на Нова година, веднага след като настъпи полунощ, традицията е да се хвърли нар на пода, така че да се разчупи, за да донесе късмет и просперитет през настъпващата година!

***

РЕЦЕПТА
(за 4 порции)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Измийте листата на всички салати и нарежете на малки парчета, ако е необходимо. Нарежете цвеклото и сиренето на хапки. Запечете питка или обикновен хляб, и изрежете във формата на звезда, на ръка или с форма.

Старателно разбийте всички съставки за соса, докато се смесят добре, като по-лесният начин за това е да ги  смесите в буркан с капачка на винт и да го разклатите енергично. Изсипете соса върху салатените листа и разбъркайте добре.

Завършете с цвеклото и сиренето, семената от нар и всяка друга съставка по избор.

Поставете звездата от хляб в центъра на чинията.

''Chronia Polla'' - С най-добри пожелания за щастлива и успешна Нова година от GRReporter!

* Можете да използвате готови крутони или да ги приготвите сами като изпържите малки кубчета сух хляб в зехтин и ги овкусите с чесън, ако искате.

Категории: Нова годинаСредиземноморски рецептисалатанар
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus