Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гърци от цял свят помагат на 28-годишно момиче, болно от рак

10 Февруари 2016 / 17:02:28  GRReporter
1187 прочитания

28-годишната Дионисия Парасхи от остров Закинтос ще бъде транспортирана с правителствения самолет в Бостън, Америка, за да бъде подложена на операция на сърцето за отстраняване на тумора.

По инициатива на заместник-министъра на спорта Ставрос Кондонис премиерът на Гърция Алексис Ципрас е бил информиран за здравословния проблем на Дионисия и веднага е предоставил на разположение правителствения самолет, изцяло оборудван с медицинска апаратура, за да може момичето да бъде транспортирано в САЩ.

Вчера вечерта обаче се е получило забавяне, тъй като според източници, наблюдаващите лекари не са давали „зелена светлина” за пътуването на Дионисия до Бостън.

Трогваща е помощта за семейството от страна на гърците, живеещи в САЩ, които са заявили пълна подкрепа.

На помощ са се притекли и футболистите от Националния отбор на Гърция, които участват в създадения солидарен фонд с цел да се съберат необходимите средства за животоспасяващата хирургическа операция.

Капитанът на националния отбор по футбол Василис Торосидис заявява по този повод: «Като активни граждани чувстваме нуждата да върнем на гръцкото общество по всеки възможен начин малко от обичта, която то щедро ни е показвало през всичките тези години. Аз и и моите съотборници искрено се надяваме всичко с Дионисия да е наред. Пожелавам на нея и семейството ѝ кураж и да знаят, че молитвите на всички нас са с тях. Надявам се също така нашата инициатива да намери последователи. Кой с каквото може да помогне в борбата на Дионисия с болестта. Всяка помощ ще бъде безценна».

А това е съобщението на самата Дионисия Парасхи, публикувано в нейния профил във Фейсбук:

„Казвам се Дионисия Парасхи. Приятелите ме наричат Дения. През март ще навърша 28 години. Поставена ми е диагноза за рядка форма на рак, близо до сърцето. Всички казват, че борбата с рака е неравна, и особено когато нямаш финансовата възможност да те лекуват подходящите лекари. Бих искала да ви помоля за помощ, за да мога да продължа да мечтая, да продължа да живея. По принцип не съм склонна да драматизирам, но в случая всяка положителна мисъл, дори и най-малката помощ, ще ми дадат сили да продължа. Благодаря ви от все сърце!

Национална банка на Гърция

Номер на сметка: 345 / 747546-27

IBAN на сметка: GR 7701 10345 00000 34574754627

Титуляр: Парасхис Спиридон Георгиу

Ако е необходимо да се изпише на латиница: Paraschis Spyridon Georgiou

SWIFT CODE: ETHNGRAA

 

 

 

Категории: животоспасяваща операция правителствен самолет помощ национален отбор по футбол
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus