Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Пет идеи за романтичен уикенд

14 Февруари 2015 / 14:02:42  GRReporter
2128 прочитания

Денят на влюбените Свети Валентин е повод да си припомним, че любовта трябва да се изживява всеки ден, а не само на 14 февруари. Затова ви предлагаме 5 дестинации за романтичен уикенд, които можете да посетите през цялата година и да се порадвате на усамотение, комфорт и... еротика.

Монемвасия: ръка за ръка в крепостта

Място с абсолютно романтична атмосфера, което ще ви накара да се почувствате  като в друга епоха. Монемвасия на Янис Рицос е предпочитано място от двойките. Каменни стъпала, тесни улички, приказни къщи, арки, църкви и прекрасна гледка към морето от Горния град и църквата Света София- това е достатъчно за да ви накара да празнувате Свети Валентин. И ако към всичко това добавим страхотната храна в таверните и ресторантите, както и престоя в някоя от големите стари къщи на града, тогава ще разберете, че в Монемвасия ви очаква един наистина любовен уикенд.

Нафпактос: малко планина, малко море и любимият човек


На около 2,5 часа от Атина, Нафпактос съчетава необходимите изисквания за един романтичен уикенд. Тук има планина и можете да поседите край камината, има и море за романтични разходки. Специална атмосфера създава крепостта на града, която през нощта е осветена. Разходка в квартала на Афродита и до „Чешмата на любовта” ще обогати още повече любовната сцена. И ако след всички тези разходки, любов и еротика ви остане време, релаксирайте на централния площад в традиционното кафене.

Галаксиди: любов на фона на морето

На 216 км от Атина, Галаксиди  е повече лятна дестинация. Но е  и точно онова, което е необходимо на двойките, искащи да избягат от града. Традиционните цветове, старите каменни къщи, калдъръмените улички са достатъчни, за да ви накарат да почувствате освобождаването от  градската среда и от сивотата на бетона. Разходете се по плажа, като започнете от Ианти и стигнете подножието на хълма, където се намира статуята на жената на моряка. Тя се сбогува със съпруга си, който  заминава с кораба.  И ако огладнеете от разходката, можете да опитате пилаф от миди, пълнен калмар, традиционното местно ястие келемия (пълнен с кайма лук).

Карпениси: 11 оттенъци на... зеленото


Зимна природа, идилични маршрути, камина, спокойствие, шум, спорт... В Карпениси ще намерите всичко, което поискате. Можете да се насладите на природата в цялото й величие, с течащите води, елите, чинарите и всякакви други дървета, или да почивате по-активно, като карате ски в курорта Велухио. Богатата растителност и традиционната архитектура ще ви омагьосат и ще придадат на романтичните ви разходки друг цвят. Зелен.

Езерто Пластира: Любов в мъглата

Езерото Пластира в окръг Кардица е доста далече от Атина, но когато стигнете там, ще разберете, че тези 300 км си заслужават и ще откриете място, което изглежда като че ли не е в Гърция.  Мъглата прави атмосферата още по-тайнствена, а живописните села- Неохори, Керасия, Каливия, Крионери ще ви посрещнат с прекрасни малки хотелчета, гледащи към езерото. За по-активните има и различни спортни дейности- планинско колоездене, езда, алпинизъм... Любовта изисква усилия!

 

Категории: романтичен уикенд Монемвасия Карпенис Нафпактос Галаксиди езеро Пластира
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus