Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Оневиниха ромското семейство, отгледало малката Мария

10 Ноември 2015 / 08:11:21  GRReporter
706 прочитания

Окръжният съд в Лариса оневини ромската двойка, отгледала малката Мария от обвиненията в отвличане на детето поради липса на доказателства. През 2013 при полицейска проверка в ромския квартал в селището Фарсала край Лариса властите откриха русо дете в ромското семейство на Елевтерия Димопулу и Христос Салис. С решение на прокурора снимката на детето, както и на мнимите му родители бе разпространена в медиите.


    Момичето бе отнето от семейството и с решение на прокурор грижите за него пое организацията “Усмивката на детето”, а мнимите му родители бяха поставени в предварителен арест по обвинения в отвличане.
    Вчера тези обвинения бяха оттеглени от съда поради липса на достатъчно доказателства, но ромската двойка все пак бе осъдена за фалшифициране на документи и лъжливи показания - жената получи две години условно, а мъжът 18 месеца условно. Ходът на съдебното дело преживя различни посоки и обрати, включително и това, че българската държава се опита да си извоюва попечителството върху детето, но без успех.


    След репортерско разследване в болницата в гръцкия град Ламия и ДНК тест бе установено и кои са биологичните родители на Мария -  семейството на Сашка и Николай Русеви от град Николаево, Старозагорско. Българската двойка роми никога не се е интересувала от Мария, нито е предявявала претенции за родителски права.


    И до днес момичето се намира под грижите на “Усмивката на детето”, чувства се добре, посещава училище и има свои приятели сред голямото семейство от деца и възпитатели на организацията.
  

Категории: малката Мария русият ангел съдът в Лариса ромският квартал във Фарсала Усмивката на детето Сашка Русева биологични родители
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus