Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live zougla.gr: Саша Русева от Бургас е майката на Мария

24 Октомври 2013 / 07:10:37  GRReporter
3223 прочитания

Гръцкото електронно издание твърди, че е открило самоличността на биологичната майка на русата Мария, която миналата седмица бе открита в циганския катун в град Фарсала до Лариса. Според zougla.gr това е Саша Русева от Бургас. Свидетел, близък до семейството, отгледало Мария заявил пред изданието, че единственото, което знае със сигурност за детето е, че е родено на 31 януари 2009 в болницата на град Ламия. Последвалата журналистическа проверка наистина установила, че на тази дата в същата болница българка е родила момиче. Изданието се е сдобило и с копие от свидетелството за раждане, в което се посочва, че раждането е станало под опеката на доктор Теодорос Харитос:

Журналистическата проверка на zougla.gr показва, че Саша Русева е омъжена за Атанас Русев от село Николаево, в района на Стара Загора. В болницата е декларирала, че не е семейна. Двамата имат още две деца. Изданието публикува и брачното свидетелство на двойката:

Разбира се, единствено ДНК тестът може да докаже със 100%-ва сигурност дали Саша Русева е биологичната майка на русата Мария. Но изданието смята, че ако не става дума за уникално съвпадение, сме близо до разрешаването на мистерията на малкото русо момиче. zougla.gr е проверило и осигурителното "досие" на Саша Русева, според което през 2008, 2009 и 2010 жената не е била социално осигурена в България, което означава, че е работила в чужбина. Социалните и осигуровки започват от 2011 и продължават през 2012 и 2013 година, което означава, че в момента жената е в България и е ред на българските власти да я издирят.

Преди два дни именно zougla.gr откри гръцкия бизнесмен с българско гражданство Тодорос Атанасиадис, който беше срещал малката Мария през 2011 в болницата в Сандански. "Аз лично съм 92% сигурен, а жена ми е 99% сигурна, че момичето с офталмологични проблеми, което видяхме в болницата в Сандански е малката Мария", заяви бизнесменът. Пред същото издание съсед на ромското семейство потвърди, че детето е имало проблем с очите и "родителите" му са го водили на лекар в северна Гърция.

Очаквайте подробности.

Категории: русата Мария цигански катун биологична майка Фарсала Лариса Саша Русева полиция
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus