Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Олимпийска зала в Атина приютява имигранти

22 Септември 2015 / 10:09:45  GRReporter
840 прочитания

Късно снощи над 400 имигранти от Афганистан бяха настанени в олимпийската Тае куон-до в района на атинското предградие Палео Фалиро. Те бяха транспортирани там, след като прекараха целия ден в станцията на електрическия влак на площад Виктория. Поради липсата на друго покрито съоръжение, имигрантите слязоха в нея, за да се предпазят от поройния дъжд, който се изля над Атина в понеделник. Много от тях бяха жени с малки деца и бебета.

След 23:00 снощи имигрантите бяха транспортирани с автобуси от градския транспорт до спортната зала. Там представители на неправителствени организации им раздали храни и вода. Според служителите на залата в баните имигрантите са могли да ползват топла вода за личната си хигиена. Много от хората поставиха мокрите си дрехи на парапетите на стълбите, за да изсъхнат.

Пространството около залата се охранява от гръцката полиция, а медиите нямат право на достъп. От рано сутринта обаче се наблюдава движение на имигрантите в обратната посока. Предимно мъже излизат от залата поединично или на малки групи, след което се качват на електрическия влак в посока площад Виктория. Към момента в залата са останали предимно жени и деца. Според служителите тя ще може да приюти имигрантите само броени дни, тъй като още в началото на октомври в нея ще се проведат състезания.

Според вестник „Та неа” по-рано в понеделник друга група имигранти сe преместват в бежанския център в Елеонас, който бе открит в края на август. От сутринта там са били приети около 70 души, предимно семейства с деца. Част от останалите, които не са могли да бъдат приети там, намират убежище под намиращите се наблизо  ламаринени навеси, където всяка неделя се провежда пазарът на вехтошарите.

Площад Виктория е мястото, където пристигат предимно имигранти от Афганистан. От ранните часове днес той започна отново да се пълни не само от завръщащите се от спортната зала, но и от новопристигнали имигранти.

Поради струпването на голям брой имигранти в станцията на електрическия влак, който свързва северното предградие Кифисия с Пирея, вчера преминаването на влаковете през спирка Виктория бе преустановено. Пътниците слизаха на предишната спирка Атики и от там с автобуси стигаха до спирка Омония, за да се качат на влака в посока към Пирея. След преместването на имигрантите в спортната зала движението на влаковете по линията бе възстановено.

Категории: Общество имигранти от Афганистан площад Виктория олимпийска зала за Таекуон-до електрически влак център за бежанци в Елеонас
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus