Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Новогодишната нощ в Атина

30 Декември 2014 / 13:12:18  GRReporter
1452 прочитания

Община Атина кани жителите и гостите на града да посрещнат заедно новата година с редица прояви, които ще започнат в навечерието на 2015.

Коледни работилници, театрални представления и арт ателиета ще изпълнят последния ден от годината с радостни и креативни дейности за децата на площад „Клавтмонос” и на улица „Панорму”.

Няколко часа по-късно действието се премества на улица „Апостолу Павлу”, където на фона на Акропола ще бъде представена богата музикална програма с много изненади, за да бъде отпразнувано подобаващо идването на новата година.

Празничната програма в Тисио не може да не включва и музикалните състави на община Атина.

Тази година жителите и гостите на гръцката столица ще могат да се насладят на богата музикална програма, включваща впечатляващото мултикултурно представление на Костис Маравейас. Началото ще бъде поставено от Филхармонията, а Симфоничният оркестър ще продължи с изключително богатия си репертоар.

Впоследствие щафетата ще поеме Костис Маравейас, който с прекрасната си музика и положително настроение обещава да увлече публиката в най-доброто парти на годината. Музикалното събитие ще приключи с народна музика от Работилницата за гръцка музика на община Атина и Бабис Цертос.

По-подробно програмата на общината в навечерието на Нова година

Площад „Клавтмонос”

11.00 - 12.00 Коледна работилница: Изпращаме писмо на Агиос Василис (гръцкият Дядо Коледа, който носи подаръци на децата на 1 януари)! От детски градини „Пехнидокамомата”

12.00 - 13.00 Коледна работилница: Правим елха на желанията! От детски градини „Пехнидокамомата”

12.00 - 13.00 Театрално представление «Търсят се елфи!» от Paperdollwise: Децата се приканват да разкрият тайната с изчезването на елфите.

13.00 - 15.00 Музикална работилница: Музикалната кутия на „Рециклиград”.

14.00 - 15.00 Театрално представление «Агиос Василис и живите играчки» от „Хронос Драсис” (Време за действие): «Агапи» (Любов) най-красивата кукла с магическите си способности е готова да сложи играчките в кутиите и да събуди Агиос Василис за тазгодишното раздаване на подаръците.

Улица „Панорму” и „Лариси”

12.00 - 14.00 «Хора на града!», арт ателие с елементи на театрална игра. Как изглеждат хората, които живеят в нашия град? Как прекарват деня си, как се обличат и как вървят? Човешки фигури от хартия приканват посетителите да поиграят и да създадат собствени портрети със смесена техника, които ще украсят тротоара на улицата.

Централна сцена Тисио – улици „Агиу Павлу” и „Ираклидон”

Празнично посрещане на Нова година

23.00 - 03.00 Концерт на музикалните състави на община Атина с участието на Костис Маравейас.

 

 

Категории: община Атина празнична програма новогодишна нощ музикални прояви
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus