Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Най-известният гръцки травестит си отиде с желанието отново да бъде мъж

21 Май 2015 / 15:05:25  GRReporter
1281 прочитания

Напусна този свят Алома, легендарната водачка на травеститите от бул. „Сингру“, с русата перука, ярко червеното червило, която никога не си мереше приказките.

Алома, по паспорт Бабис Тамудзидис, загуби битката за живота си, която водеше през последните 5 дни в интензивното отделение на болница „Йоргос Гениматас“ в Атина. Беше откарана там в петък с множество изгаряния, след като малкият апартамент, в който живееше под наем в Неос Козмос, пламна по неизвестна до момента причина. Разследва се и вероятността за умишлен палеж от страна на престъпни групировки, с които Алома имаше търкания.

«Правя секс веднъж седмично. С младежи, на които плащам. Обърнаха се нещата», казва тя в едно от последните си интервюта, където признава, че е започнала да проституира, за да се издържа, и че ако се роди отново, би вършила същата работа. «Защото не бих могъл да съм женен с деца и да ходя с травестити, да търся ненормални неща. Смятам го за отвратително», казва тя с обезоръжаваща искреност.

Животът на Алома е доста бурен, смятат я за митичен образ от пиацата на травеститите и жриците на платената любов. Родена е в малко бежанско село в област Килкис. На 15 годишна възраст се премества в Солун, а по-късно се връща в града и се бори, за да могат травеститите да направят своя пиаца, заедно с другите проститутки, на улица „Политехниу“. Минала е през тротоарите на бул. „Сингру“ в Атина, ул. „Кавала“, през уличките с лоша слава около площад „Омония“, била е в затвора. През 1989 създава политическата партия ПАКИ (Общогръцко движение за равенство), в началото на 80-те е в постоянен конфликт с известния гръцки писател Костас Тахцис. Винаги е защитавала травеститите и проститутките, нападани по всякакъв начин.

Алома говори за любовта и сексуалната си ориентация открито, с езика на улицата и без да премълчава нищо. Тя е пионер и свободна във всичко. През 80-те снима три порно филма: «Къщата на мадам Алома», «Как свалят травеститите» и «Власите предпочитат травестити», на които е продуцент, режисьор и сценарист, а нейни приятели участват в разпространението. През март 1996 влиза в затвора на град Лариса, след като е осъдена за изнудване. Там се сприятелява с Кириакос Папахронис, „Драконът от Драма“, за да се защитават, тъй като не се включват в голям бунт на затворници.

Ротвайлерът

Преди шест месеца Алома напуска евтиния хотел на площад „Омония“ и живее заедно със Зевс, едър ротвайлер, в апартамента си в Неос Козмос. «Понякога си мисля кой ще умре първи, кучето или аз, и се плаша», казва Алома неотдавна, но съдбата направи така, че първа тя си отиде. Колкото до Зевс, той остана сирак в ръцете на един албанец, който се грижеше за него през всичките тези дни.

В последно време Алома призна публично, че е преминала през тежка форма на депресия и е била наблюдавана от психиатър. «Душата ми е черна», казва тя, като добавя че вече няма приятели, «всички ме изоставиха. Преди винаги бях заобиколена от много хора, сега ме избягват, не говорят с мен». Алома никога не е искала да стане жена с операция за смяна на пола. «Вътрешният ми свят стигаше до травестизма, не отиваше по-нататък», казва тя, а преди две години за последен път се облича като жена. Това е тогава, когато заедно с членове на ПАКИ протестират на площада в Лариса, тъй като собственикът на партийния им офис в града иска да ги изгони.

«Сега вече се изморявам да правя цялата тази промяна. За да опъна кожата си трябва да сложа лейкопласт, през лятото с перуката е истински ад, и смятам всичко това за голяма мъка», обяснява тя и не се обръща вече на името Алома. Иска да стане отново Бабис Тамудзидис от Килкис.

 

 

Категории: Алома травестит смърт порно филми
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus