Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Масово кърмене на обществени места в 50 гръцки градове

01 Ноември 2015 / 18:11:56  GRReporter
766 прочитания

Общогръцката мрежа на доброволните групи за подкрепа на кърменето и майчинството организира и тази година в повече от 50 града в Гърция едновременно кърмене на деца. Изявата се провежда в Гърция за шести пореден път и има за цел насърчаването на майчиното кърмене и обмена на информация в тази област.  

920 жени от цяла Атика се събраха в двора на Запио в Атина, за да отпразнуват световната седмица на кърменето чрез общогръцко едновременно кърмене.

Световната седмица на кърменето се отбелязва през първата седмица на август от 1992 по инициатива на WABA (Световен алианс за насърчаване на кърменето), Световната здравна организация и UNICEF. В Гърция обаче се отбелязва от 1 до 7 ноември.

„Събрахме се днес тук много майки - повече, отколкото преди. За нас е много вълнуващо да отстояваме очевидното. Право на децата е да могат да се хранят навсякъде”, заяви Константина Маламатениу, координатор на групата за кърмене на Атика.

Майките имаха възможност да се информират от Групата за подкрепа на кърменето на Атика, която координираше и броеше участничките, за да може да ги прибави към общогръцкия брой на кърмещите майки.

„Тук сме, за да популяризираме публичното кърмене, то е физиологична нужда на децата и няма да го крием. Това е голям празник за всяка майка. Една млада майка не трябва да се страхува и да не слуша нищо друго, освен инстинкта си”, заяви за protothema.gr Вики, майка на две деца.

„Кърменето е вълшебно нещо, кърмих дъщеря си, а сега кърмя сина си. Това е пътешествие, което всяка майка трябва да преживее. Бъдещите майки трябва да се информират и да не слушат другите”, казва Мария, майка на две деца.

Категории: Световна седмица на кърменето масово едновременно кърмене
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus