Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Имигранти мизерстват по площадите на Атина

30 Декември 2015 / 10:12:13  GRReporter
749 прочитания

Централните площади на Атина отново се напълниха с нелегални имигранти, сред тях жени и деца, които спят в палатки, одеяла и спални чували в мразовитите декемврийски нощи. Метеоролозите предупреждават за задаваща се вълна студено време, която ще направи ситуацията на бежанците още по-мизерна.
    Всеки ден в Атина прииждат хиляди хора от Афганистан, Иран и Ирак, които тръгват с лодки от Турция, пристигат по островите и с фериботи правителството ги превозва в столицата.


    Служители на Атинската община, отговорни за почистването на улиците, сигнализират за драматично състояние на обитателите на площадите, а кметът на Атина Георгиос Каминис директно обвини правителството, че е виновно за съсредоточаването на голям брой имигранти без план за действие какво да се прави с тях.

Категории: нелегални имигранти Афганистан Иран Ирак атински площади кмет на Атина гръцко правителство
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus