Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

И все пак гърците предпочитат Европа

25 Февруари 2015 / 13:02:41  GRReporter
780 прочитания

Въпреки засилената през последния месец антиевропейска реторика, 43 на сто от гърците са на мнение, че основният партньор на страната е Европейският съюз. Това показват резултатите от анкета, проведена от агенцията за социологически проучвания Public Issue.

На второ място в списъка с потенциалните партньори на Атина и с процент 27 на сто е „никой”, а Русия се намира на трето с 13 на сто от гласовете. Следват САЩ с 4 на сто, Китай – с 3 на сто и друга/ нямам мнение – 10 на сто.

61 на сто от участниците имат позитивно, 36 на сто – негативно, а 3 на сто нямат мнение за Европейския съюз. В същото време мненията за Русия са: 68 на сто – позитивно, 21 на сто – негативно, а 11 на сто от анкетираните нямат никакво мнение за нея.

Анкетата е проведена по телефона сред 1 008 граждани на възраст над 18 години и с право на участие на изборите в периода 12 – 17 февруари 2015 за сметка на неделното издание на вестника с лява насоченост „Авги”. 

Категории: Общество проучване партньори на Гърция Европейски съюз Русия
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus