Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Европейската комисия даде 16,3 милиона евро за щетите от наводненията на България и Гърция

15 Септември 2015 / 09:09:42  GRReporter
654 прочитания

Комисията за бюджета на Европейския парламент одобри отпускането на помощи в размер на 16,3 милиона евро за щетите от наводненията в България и Гърция в началото на 2015.

Икономическата помощ, която ще бъде осигурена от Европейския фонд за солидарност предстои да бъде одобрена от пленума на Европейския парламент през октомври.

Предвидената за Гърция сума е в размер на 9,9 милиона, а за България - 6,3 милиона евро.

В Гърция щетите са концентрирани в две области – Централна Гърция и Еврос, където мащабните наводнения унищожиха публични сгради, частни къщи, компании, земеделски площи и обекти на културното наследство.

В България поройните дъждове и последвалите ги наводнения и свличания на почви предизвикаха щети на насипи по реките, на пътища и комуникационни мрежи, както и на публични и частни сгради.

Категории: Общество щети от наводненията помощи от Европейската комисия за България и Гърция
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus