Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

До 2500 имигранти на ден пристигат по празниците в Лесбос

28 Декември 2015 / 18:12:03  GRReporter
605 прочитания

Местните власти на гръцкия остров Лесбос съобщиха, че въпреки празниците, потокът имигранти не спира. На ден пристигат между 2000 и 2500 души, а опашката за регистриране надхвърля 4000 души. Служителите от FRONTEX са във ваканция и регистрацията се извършва само от гръцките служби.

Още 3500 имигранти са в очакване да им бъде предоставен превоз, който да ги откара в Атина. Полицията смята, че до утре, вторник, в следобедните часове, всички те ще бъдат качени на фериботи и ще отпътуват за гръцката столица.


Общината на друг гръцки остров, Хиос, обаче съобщава, че там имигрантският поток е намалял до 500 души на ден.
Гръцката полиция съобщи, че е арестувала на остров Лесбос трима марокански граждани на 22, 27 и 29 години. При рутинна проверка на самоличността те са представили фалшиви документи за регистрация на гръцка територия.
  

Категории: имигранти бежанци остров Лесбос остров Хиос гръцка полиция местни власти FRONTEX
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus