Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Архив - Ноем. 21, 2010

Стачките общинските служители продължават

21 Ноември 2010 / 19:11:38  
Две 24-часови работни стачки обявиха от Синдиката на служителите в организациите за местно самоуправление. Опасностите са, че докато се борят за професионалните си права, населените места в Гърция ще се претрупат с боклук.


Дафни Валенте: Гъркините следват модата, но нямат стил

21 Ноември 2010 / 18:11:13  

Дафни Валенте е известна на гръцката публика от 1985 година със смелите си иноваторски  творения в областта на модата. Тя е човекът, който успява да продаде класическите гръцки  плисета в най-известните магазини по света.  Колекциите й „Ортодокс”, „Atlantis”, „Булки”, „Градината на чувствата”, „ Baroque and Roll”, „Къщата на куклата” и други, представят Гърция с огромен успех по цялото земно кълбо. След като завършва моден дизайн във  F.I.T в Ню Йорк и St. Martin’s School в Лондон, Валенте се връща в родината си, за да поеме пътя на творец на местните модни подиуми.



Бакояни will rock you!

21 Ноември 2010 / 16:11:27  
Многообещаващ старт за Демократичния алианс на бившия външен министър , хиляди се стекоха на учредяването му, репортаж на Мария Спасова


Класическо кино и Youtube, кино-образование и мултимедийно изживяване на първия конгрес за киното в Атина

21 Ноември 2010 / 16:11:24  

Експериментална лаборатория за изследвания на кино-изкуството обмислят да създадат „Кинаджиите в мъглата”. Неофициално предложението им е тази лаборатория да се превърне в базата за основаването на Висш Факултет за кино-изкуство, какъвто в Гърция не съществува. Според тях като за начало е достатъчно да направят еднократна тригодишна програма на обучение за 12 студенти, които ще бъдат избрани с много взискателна процедура. Тяхното обучение и лабораторните курсове ще са безплатни, а за социално слабите ще бъдат отпуснати стипендии.



Над 36 милиарда евро несъбираеми приходи в Гърция

21 Ноември 2010 / 12:11:51  
Докато финансовото министерство се мъчи да намали дефицита за 2011 година с пет милиарда евро, несъбираемите приходи за 2009 година се оказаха с шест пъти повече.


Панатинайкос даде урок по футбол на Ираклис!

21 Ноември 2010 / 00:11:02  

Дали защото Яцек Гмох даде заповед на зелените да покажат добра игра или самите  футболисти решиха да демонстрират пред новия си  треньор на какво са способни не е ясно... Факт е обаче, че тази вечер Панатинайкос  показа забележително силна игра и характер.  В мач с отбора на Ираклис от началното 0-2 той успя да обърне  резултата на  триумфалното 4-2. Геройското дело на зелените е свидетелство, че те не само искат, но и могат да извършват подвизи на игрището.