Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Архив - Ноем. 5, 2010

Атина с аромат на печени кестени

05 Ноември 2010 / 22:11:05  

Атина като всяка една столица си има своя аромат. Зимата на топъл шоколад, с който атиняни се сгряват в заведенията от уж големите студове. Пролетта из улиците се разнася убийствено силната миризма на цъфнали портокалови и мандаринови дръвчета и... опиянява всички под ред. Лятото, както цял свят знае, тук мирише на море. А есента... на печени кестени. Ароматът на печени кестени се разнася из града още от октомври. Почти на всяка улица върху нагорещена метална плоча се гушат разцепени на две, усмихнати печени кестени. Жълти, топли, пухкави, изскочили от кожухчетата си весели, малки слънца.



Извънредните парламентарни избори биха довели Гърция до фалит

05 Ноември 2010 / 21:11:30  
Това предсказва британският Economist, а spread-показателят на 10-годишните държавни облигации се върна до стойностите от преди споразумението с МВФ


България набъркана в предизборната битка за Атина

05 Ноември 2010 / 20:11:32  
Скандал със 72 незаконно вписани български имена в списъците с гласоподаватели в столицата разпалиха духовете. GRReporter разнищи случая и се запозна от близо с българския кандидат за общински съветник Нели Карагьозова.


Розови шури предложения от Pink

05 Ноември 2010 / 16:11:51  
Привет, музикални любимци. Да ви замирисва на зима? Понеже на мен никак, ама никак не ми е зимно. И как би могло при това слънце отвън. Напротив. Слънцето навън ми навява повече лято и ранна есен, отколкото мрачни ноемврийски мисли. В пълен синхрон със слънчевите ми разсъждения е и днешният GRR HOT 15. Какво точно имам предвид, предстои да разберем.


Експертът: Следващата стъпка на терористите ще е по-опасна

05 Ноември 2010 / 15:11:57  
Професор Мери Боси констатира, че с колетите-бомби терористите са успели да интернационализират дейността си и в разговор с Анастасия Балездрова обяснява феномена на тероризма от заможни семейства


Срещата на АЕК с Андерлехт в Атина завърши с равен

05 Ноември 2010 / 12:11:15  

С 1-1 завърши мачът между футболните отбори на АЕК и Андерлехт, който се игра на стадион ОАКА в Атина. Въпреки огромното си желание жълто-черните не успяха да се наложат над противника си и... да вземат 3-те точки. Те показаха една добра игра, но умората от насъбралите се напоследък  мачове си каза думата. Много фази, които биха могли да доведат до гол останаха недовършени.