Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Алонисос - първият гръцки остров без найлонови торбички

01 Декември 2015 / 11:12:39  GRReporter
712 прочитания

Днес, 1 декември, започва програмата, чиято цел е Алонисос да стане първият гръцки остров без найлонови торбички. В програмата участват община Алонисос, Средиземноморска мрежа SOS и Mom, Дружеството за проучване и защита на средиземноморските тюлени.

Програмата с название «Алонисос без найлонови торбички» има за цел да допринесе за опазването на крайбрежната и морска среда на острова, където живее най-голямата останала популация средиземноморски тюлени от вида Monachus monachus, както и да популяризира Алонисос като дестинация за алтернативен туризъм.

Докато трае програмата на домакинствата на острова ще бъдат раздадени 2 000 платнени памучни торби за многократна употреба, и ще бъдат осъществени акции за обучение на ученици, експериментални семинари за учители, както и ателиета за различни дейности с участието на местните власти.

 

 

 

Категории: Алонисос средиземноморски тюлени Monachus monachus опазване на околната среда програма
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus