Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Заради западнонилската треска удължават с един месец борбата с комарите

15 Август 2010 / 08:08:05  GRReporter
1619 прочитания

По препоръка на санитарнохигиенните власти борбата с комарите в северна Гърция се удължава с един месец. Нормално обезпаразитяването и пръскането с препарати продължава до днес, 15 август. Поради зачестилите обаче случаи на зараза със западнонилска треска, причинена от ухапване от комар този срок бе удължен до 15 септември.
    Общо в Гърция случаите на зараза със западнонилския вирус станаха 34, т.е. с два повече от последния доклад на Центъра за борба с епидемиологичните заболявания, който регистрира 32 души. Последните два случая са млади хора. 12-годишно момиче от областта Пеллас се лекува от менингит, причинен от ухапване от комар в Инфекциозната болница в Солун. Състоянието й е стабилно и няма опасност за живота й. Стабилно е и състоянието на 20-годишния младеж в Серес, който преди няколко дни бе приет с висока температура и треска в местната болница. Той ще остане под лекарско наблюдение по профилактични причини.
    Останалите заразени в Гърция със западнонилската треска са възрастни хора над 70 години.

Категории: западнонилска треска комари обезпаразитяванеЗдравеНаследници на Хипократ
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus