Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

За прохладни нощи през летните жеги

10 Август 2014 / 13:08:26  GRReporter
829 прочитания

Топлината през лятото, освен ако не сте на плажа, е почти непоносима. Тежестта се увеличава през нощта, когато вместо да спим добре, само се потим в леглото.

Тъй като сънят обаче е свещен, приложете тези методи и ще си отпочинете, без да използвате климатик.

1. Лягайте си само върху памучни чаршафи

Забравете копринените, сатенените и полиестерните чаршафи, поне през лятото. Купете си памучни, светли на цвят, които „дишат”  и позволява на въздуха да циркулира, поддържайки прохлада.

2. Замразете чаршафите

За повече прохлада сложете памучните чаршафи в торбичка и ги оставете във фризера за малко, преди да ги постелете и да легнете. Този метод няма да ви разхлажда часове, но все пак дотолкова, че да можете да заспите.

3. Замразете термофор

Както през зимата го пълните с гореща вода, за да топли краката ви, по същата логика през лятото го напълнете с ледена вода и ще ви разхлажда през нощите.

4. Спете с леки дрехи

Най-добре е да спите напълно голи, но ако не сте хипита, облечете памучна широка блуза и шорти, в никакъв случай не обличайте  дрехи с дълги ръкави, синтетични тъкани и дълги крачоли.

5. Билогичен air condition

Можете да направите собствен air condition, с нулево потребление на ток. Сложете през вентилатора плитка купа, пълна с кубчета лед и го включете. Може да не очаквате, но работи!

6. Придобийте навиците на онези, които са свикнали с горещините

Възприемете например навика на египтяните, които си лягат, завити с одеяло, намокрено със студена вода и ще се справите с високите температури.

7. „Замразете” точките на пулса

Разхладете онези части от тялото си, където обикновено се усеща пулсът на сърцето. Сложете лед на китките, лактите, шията, глезените и зад коленете.

8. Спете сами

Ако наистина искате да спите добре, по-д0бре спете сами, отколкото с любимия човек. Прегръдките увеличават температурата. Спете сами, за да можете да се наспите, и определете среща на партньора си за ...октомври.

9. Създайте течение

Сложете вентилатора на ключови места в стаята, в подходящия ъгъл, и оставете отворен прозореца от другата страна. Така ще се създаде хладно течение и ще разхлажда помещението.

10. Направете си собствено легло

Дори и само за лятото, направете си собствено легло в стаята, което представлява всъщност хамак и позволява на въздуха да циркулира и ви охлажда от всяка страна. Алтернативно, сложете леглото на мястото, където повечето страни  ще бъдат изложени на течение, което сте създали от предишното предложение

11. Хидратирайте се

Пийте вода през деня, и винаги 2 чаши преди да легнете, за да компенсирате обезводняването през нощта. Дръжте до себе си чаша вода, да пиете когато ожаднеете през нощта

 

Категории: лято горещини прохлада сън
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus