Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Вкусно приготвени ябълки

16 Ноември 2013 / 16:11:43  GRReporter
3621 прочитания

Печени ябълки

Един от най-лесните и вкусни начини са печените ябълки. Ухаят на канела, здравословни са и много вкусни- независимо дали ги ядете със сладолед или без нищо. Приготвянето им е много лесно, но иска време- поне час- час и половина за печенето. След като ги обелите, махнете семките им, но ги запазете цели. Сложете ги в голяма тава, поставете във вътрешността им по ч лъжичка захар, малко ром и малко лимон и ги поръсете с канела. Сложете ги във фурната и изчакайте да омекнат добре.

Баница с ябълки

Класическа любима рецепта, която има много варианти. Независимо дали я предпочитате с настъргана ябълка или с цели парчета, или с apple crumble, сигурно е, че ще ви подлуди с аромата си. Добавете много канела и карамфил, и й се насладете с една топка сладолед или с лъжичка кафе на прах.

Салата от червено цвекло с ябълки и херинга

Една много лесна и оригинална рецепта на любимата ни салата с цвекло, обогатена с херинга. Традиционно тази салата краси новогодишната трапеза в Германия, но може да стане и предястие за вашата всекидневна трапеза. Трябват ви 304 филета от херинга, 1/2 килограм варено цвекло, 1/2 килограм смесена туршия, 1 кисела ябълка, нарязана на кубчета, 3-4 лъжици майонеза и половин кисело мляко. Може да добавите и 2 скилидки чесън.

Салата Уолдорф

Тази салата произлиза от Америка и е изключително вкусна. Приготвя се от зелени ябълки, целина, много маруля и майонеза. Историята й започва от 1890 в хотел Waldorf в Ню Йорк, от където взема името си. Много хора й добавят печено пилешко месо или пуйка и я превръщат в основно ястие.

Супа с моркови и ябълки

Прекрасно съчетание от смесени моркови, ябълки и картофи. Има лек сладък вкус. Чудесно се съчетава и със синьо сирене. Необходими са 1 килограм моркови, 2 кисели ябълки, 2 супени лъжици масло, 2 литра зеленчуков бульон, малко лимон и малко чили, ако обичате люто.

Палачинки с ябълка

Всички познаваме и обичаме американските палачинки pancakes и завиждаме на филмовите герои, които закусват в леглата с палачинки с кленов сироп и орехи. Те обаче могат да се ядат не само за закуска, но и през останалите часове на деня. Една от рецептите предлага да добавите смлени ябълки към тестото, а резултатът е много вкусен. Нуждаете се от: 2 яйца, чаша и половина прясно мляко, 2 чаши брашно, 1 чаена лъжичка хлебна сода, 3 лъжици захар, 2 смлени ябълки и малко сол.

Свинско с ябълки

Сладко-киселият вкус на ябълката подхожда много на месото, и главно на свинското. Затова много често в ресторантите съчетават месото с пюре от ябълка. За да приготвите свинско с ябълки, изберете най-добре рибицата, която е с малко мазнини. За 1 килограм месо са ви необходими 2 глави лук. нарязан на филийки и 1 лъжица захар за да ги карамелизирате, 3 ябълки и 1/2 литър ябълков сок.

Щрудел

Любимият сладкиш от централна и северна Европа. Основният му вариант е с пълнеж от ябълки, но може да го срещнете и с други плодове. Произлиза от Унгария, но е много разпространен и в Австрия, Германия, Чехия, Полша. Думата щрудел е немска и означава вихър. Името произлиза от формата на сладкиша, който навит като руло. Това е суха кора, с пълнеж от ябълки и канела, посипан с пудра захар. За да го приготвите ви трябват 1 пакет кори, 5 ябълки, 3 лъжици масло, 5 лъжици кафява захар, канела и пудра захар.

Мъфини с ябълки

Любимите малки кексчета могат да се приготвят в безброй варианти. Един от тях е с ябълки. Необходими са 2 кафени чаши брашно, ч чаша кафява захар, 1 лъжичка сода за хляб, 1/2 лъжичка сол, 2 яйца, една ванилия, 2 настъргани ябълки  и малко канела.

Сайдер

Не забравяйте прекрасният ябълков сок, който ферментира и става вкусна напитка, приличаща на бира. Можете да я съчетаете с обеда и вечерята си, или да я пиете вместо бира

Категории: ябълки приготвяне щрудел сайдер палачинки мъфини салата баница
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus