Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

В края на работната седмица идва първата вълна от високи температури

23 Юни 2014 / 17:06:12  GRReporter
810 прочитания

В средата на новата седмица се очакват първите летни горещини в Гърция. Температурите ще се покачат в цялата страна, а в някои региони се очаква да достигнат и до 39 градуса по Целзий.

Повишението ще започне в сряда от Западна Гърция, където на места термометрите ще покажат температури между 36 и 38 градуса. В четвъртък горещата вълна ще се разпространи в източните и южните райони на страната и температурите се очаква да се покачат до 39 градуса.

Горещината ще бъда най-силно осезаема в четвъртък и петък в област Тесалия, източната част на Централна Гърция, остров Евия, област Атика, Пелопонес, Кикладите, Додеканезите и Крит.

Горещата вълна се очаква да отмине сравнително бързо, след като през следващите дни се очаква слаб северен вятър, който ще разведри атмосферата. 

Категории: Общество високи температури горещини
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus