Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Три жертви при тежка катастрофа на остров Хиос

23 Юли 2012 / 14:07:18  GRReporter
1694 прочитания

Трима души загинаха и други деветима бяха сериозно ранени при тежка катастрофа на остров Хиос.

Според източници към 08:30 междуградският автобус се движел по маршрута Вики - Кардамила – Хиос. На кръстовището до село Сикиада по неустановени до момента причини той влязъл в отсрещното платно и паднал в пропаст с дълбочина около 20 метра. След като се преобърнал три пъти автобусът се запалил и огънят постепенно се разраснал.

Последвали сцени на ужас и паника. На мястото на катастрофата пристигнаи 10 пожарни коли и 20 пожарникари, които помогнали на шофьора и пътниците да излязат от горящия автобус. Двама пътници обаче били открити мъртви, задушени от дима.

Десетима тежко ранени пътници били откарани в болницата, където една от тях починала малко по-късно. Имената на жертвите все още не са известни. Журналистически източници от Хиос твърдят, че жертвите са успели да излязат от автобуса, но били обградени от горския пожар, който започнал от огъня в автобуса.

Очевидци са посочили, че преди падането му в пропастта видели да излизат искри от предната гума.

След като го изгасили, пожарникари и полицаи изтеглили автобуса с кран и установили, че в него няма други жертви.

Разследването по случая се води Пътна полиция. Според непотвърдена информация шофьорът страдал от епилепсия.

 

По-късно стана ясно, че две от жертвите са двойка туристи, които са посетили острова за лятната си почивка. От Пътна полиция потвърдиха, че шофьорът е загубил контрола над автобуса на мястото, където има завой и след това нагорнище. Причините за инцидента все още се разследват. Според местните власти шофьорът изпълнявал конкретния маршрут често и познавал пътя много добре. Автобусът пък преминал успешно техническия преглед преди няколко месеца и бил в много добро състояние, потвърди директорът на Автобусни превози в Хиос Леонидас Калагяс.

„Автобусът се движеше нормално по надолнището към Сикиада и на връщане се преобърнахме. Не разбрах как се случи”, заявил малко след инцидента един от пътниците. От шока той не успя да обясни дори как е успял да излезе от горящия автобус.

 

Категории: Общество катастрофа Хиос автобус пожар жертви
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus