Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Свободният къмпинг има последствия

15 Август 2014 / 11:08:02  GRReporter
3392 прочитания

Представители на местните власти, но и на бизнеса, оказват натиск върху полицейските сили по места да гонят свободно къмпингуващите далеч от районите им.  Както посочват пред вестник „Катимерини“ полицаи, местните общности не гледат с добро око на появата на къмпингуващите заради различните проблеми, които създават, но и заради финансовите загуби, които смятат, че търпят занимаващите се с туризъм.  «Свободният къмпинг е незаконен, и това, което правим, е да прилагаме закона. Естествено, това не е най-големият проблем с престъпността в района, но понякога има сериозни възражения от местни фактори», коментира офицер от Гръцка полиция. През изминалите дни властите са извършили две акции по прогонване на свободно къмпингуващи.

Миналата събота сутринта полицията е осъществила акция на остров Самотраки, любимо място на мнозина къмпингуващи. Проверките са били съсредоточени в райони като Грия Ватра и Варадес, като са проверени 90 души, от които 70 гърци и 20 чужденци, и са наложени глоби на 47 от тях за незаконно разпъване на палатка. Два дни преди това подобни проверки са били извършени и в Ситония, Халкидики, в крайбрежните райони Тристиника, Порто Куфо, Аретес, Азапико, Стиладарио и Кастро Торонис. Проверени са 105 души, от които 70 чужденци, както и 80 превозни средства. Установени са 57 нарушения. Според официалните съобщения на полицията, акциите ще продължат.

«И в предишни години сме имали къмпингуващи, но тази година те са много повече, в резултат на което има много оплаквания и се създават проблеми. Къмпингуващите оставят след себе си много боклуци, имаме доста оплаквания за замърсяване на околната среда. Картината като цяло не е приятна, отива някой да разгледа водопадите и вижда как до него някой се сапунисва и се къпе. Нашите цени като цяло са много достъпни, има организиран къмпинг точно до морето. Искаме алтернативен туризъм, но не и такова положение, при което всеки може да прави каквото си иска», коментира пред вестник „Катимерини“ кметът на Самотраки Георгиос Ханос.

 

 

 

Категории: свободен къмпинг проблеми финансови загуби полиция
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus