Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Сорос дарява нафта на училища, родителите не я искат

12 Декември 2013 / 09:12:35  GRReporter
986 прочитания

Дружеството на родителите и настоятелите на ученици от северногръцкия град Науса отказа да приеме 20 тона нафта за отопление, дарение от финансирания от Джордж Сорос институт Отворено общество. Председателят на дружеството Манолис Галитис съобщи пред сайта  makthes.gr,, че родителите и сами можели с техни пари да купят горивото, за да не мръзнат децата им, но не го правели, защото това било задължение на държавата и тя трябвало да плати.     

“Предложението на Сорос да ни дари нафтата доста ни усъмни. Защо този богат филантроп изведнъж се сети за учениците в Науса? Обяснението, че дарението е безкористно не ни убеди. Сигурни сме, че той ще иска нещо в замяна и затова отказваме помощта. не искаме децата ни да участват в такава игра. Не желаем подаяния”, казва Манолис Галитис.
   

В края на ноември гръцките медии алармираха, че училищата на много места из страната привършват нафтата за отопление. Кметът на Науса Тасос Карабадзос дори предупреди, че в неговата община учениците ще учат на студено още преди Коледната ваканция. Според него 20-те тона нафта от Сорос няма да реши проблема с отоплението на училищата през зимата, но поне временно ще осигури необходимото гориво. Кметът твърди, че не само Науса, а и други общини са получили дарение от института Отворено общество.
    Тасос Карабадзос също така съобщи, че решението на Дружеството на родителите и настоятелите няма задължителен характер. В следващите дни цистерната с 20-те тона нафта ще пристигне в Науса и той ще я приеме.

 

Категории: Науса Джордж Сорос Институт Отворено общество нафта за отопление дарение родители ученици училища
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus