Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Скачат цените на билетите за влакове

30 Октомври 2009 / 13:10:53  GRReporter
3081 прочитания

Най-вероятно през следващата година цените на билетите за влакове ще се качат, но до края на тази година не се очаква те да скочат. Новите цени ще важат най-вече за маршрута Солун-Атина, за който пътниците ще заплащат 75% по-скъпо отколкото ако пътуват с междуградски автобус.

За последен път цените на влаковите билети се покачиха през миналия август, но тогава бяха предвидени още две покачвания на всеки осем месеца с 33% за обикновените влакове, с 13% за Intercity и със 7% за Intercity express.

Дефицитът на Организацията за железопътен превоз достигна до 9 млрд. евро плюс бум в разходите за заплати. През 2004 г. за 9 200 служители разходите за заплата са достигали годишно 240 млн. евро, докато за тази година, въпреки че персоналът е намалял със 7 000 души, разходите са се повишили на 440 млн. евро.

Проблемите на ОЖП бяха обсъдени вчера на среща между министъра на транспорта и инфраструктурата Димитрис Репас и неговия заместник Никос Сифунакис заедно с петимата директори на железопътните компании, която продължи повече от три часа.

Основните насоки в новия план за развитие на ОЖП са свързани с по-големия от необходимото брой на служителите, които компанията ще трябва да реши към какви постове да пренасочи, като за това ще потърси помощ и от Министерство на заетостта. Освен това е необходимо да се преразгледат влаковите маршрути и да се реформира управлението на държавната железопътна компания.

Категории: ПътешествияСеверна Гърция
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus