Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Международен фестивал за музика, театър и танци във Волос

16 Декември 2009 / 07:12:30  GRReporter
2357 прочитания

Емануела Карастоянова

С прекрасна палитра от звуци, цветове и различни култури ще посрещнат и тази година коледните празници жителите на Волос. Както всяка година така и сега общината на града с подкрепата на Министерството на културата и туризма, организира Международен фестивал за музика, театър и танци, в който е подготвила многобройни изненади и творчески прояви за любителите на изкуството. Празничната програма започва на 19 декември 2009г. и свършва на 12 януари 2010г. и идва пак за да оживи още повече празничния период и за пореден път да достави радост на хората.
Всяка година фестивалът привлича хиляди зрители. Характерно за него е  равновесието което запазва между гръцкия и международния елемент, като идеята му е да представя различни култури, но също така и да акцентира върху регионалната гръцка. Именно затова  все повече регионални състави взимат участие в него. Замисълът му е да кръстосва различни видове изкуства, да бъде мост между танца, театъра, музиката, устните предания, изобразителното изкуство и пантомимата.
Празничната празнична програма, която е подготвена тази година е особено обогатена и привлекателна. Участие в нея ще вземат Алкистис Протопсалти и Стефанос Кокалис с концерта „Едно пиано, един глас”, Yashoda Rao Thakore от Индия с представлението  „Танци и музика от Индия” (който ще проведе също така и семинар за обучение на желаещите да научат тайните на индийския танц), Стелиос Пеласгос като разказвач на приказки с жива музика и песни, съставът Blue Jazz Fiction с джаз- рок концерт, Катерина Апостолопулу Ерика Патрикиу и Василис Агрокостас в представлението „Сякаш беше вчера”, Family Flotz от Германия (известна театрална група актьори, танцьори и музиканти представят черна комедия отбелязала успех в много държави). Участие ще вземат също и кукленият театър от Равена, Италия - Teatro del Drago, Ангелики Куркулу и Панайотис Берлис в представлението „Изобразително изкуство и музика на живо…на сцената”, театралната група Атемитос с представлението си „Обвинени са 8 жени” и Petit Opera du Monde
Международният фестивал за музика, театър и танци във Волос е единственият зимен фестивал в Гърция. Той се организира от 1995г., а в него участие са  взимали между другото Urban Top от Ню Йорк, Марсел Марсо, Хана Сикула, танцовите групи Momix и Inbal Pinto, Chris Herring, внучката на Чаплин – Аурелия, Операта на Варна, Софийският балет и още много други хора на изкуството и културата.

Информация на тел.: 0030 24210 46854
www.volosfestival.gr

Категории: Жолос международен фестивалСеверна Гърция
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus