Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Синдикалната организация на държавните служители активизира протестите

26 Август 2013 / 15:08:31  GRReporter
997 прочитания

Днес се проведе извънредно съвещание на синдикалната организация на държавните служители АДЕДИ с участието на федерациите, които участват в нея, за да бъде взето решение за активизиране на протестните действия.

В четвъртък, 29 август, синдикалната организация на държавните служители АДЕДИ започва стачка и протестен митинг в Атина срещу програмата за масови съкращения на държавни служители.

В свое съобщение АДЕДИ говори за «продължаваща вълна от съкращения на десетки хиляди държавни служители, извършвана от правителството», като подчертава, че няма да стои със скръстени ръце пред «смъртта» на държавните служители и  «касапницата» на съкращенията.

В петък, 30 август, ще заседава Главният съвет на АДЕДИ, за да бъдат взети решения за протестните действия през септември.

Пред „Скай” председателят на Федерацията на служителите в средното образование Темис Коцифакис говори за протести на преподавателите през септември, дори и в случай на политическа мобилизация от страна на правителството.

Промените в държавния сектор предизвикват буря от реакции в синдикалната организация на държавните служители АДЕДИ, която ще достигне своя връх при откриването на Международното Солунско Изложение на 7 септември.

 

 

Категории: АДЕДИ синдикална организация протести държавни служители
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus