Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Седем жертви на тазгодишната грипна вълна

23 Февруари 2012 / 15:02:15  GRReporter
881 прочитания

Пет възрастни и две деца на 5 и 6 години са жертвите на тазгодишната грипна вълна в Гърция. Още 33-ма са приети с усложнения в спешното отделение на Инфекциозната болница Сисманоглио в Атина. Въпреки това специалистите твърдят, че тази година грипната обстановка е по-спокойна от миналогодишната и няма причина за тревога. Миналата година по това време случаите с усложнения са били 200. Не е ясно дали за смъртта на двете дечица е виновен само грипът, а петте възрастни жертви са били с дългогодишни хронични заболявания.
    Все пак лекарите предупреждават, че пикът на вирусите все още не е настъпил и в следващите 2-3 седмици заболяванията ще зачестят. Успокоителното е, че става дума за познати щамове на вируса. А опасният H1N1, за когото се готвим още от 2009 не е регистриран в нито един от изследваните случаи. Най-често засичаните щамове са Η3Ν2 и В. Увеличава се и възрастта на заболелите. Докато през 2009 тя е била 42 години, тази година е 62 години.

Категории: грипна вълна жертви вирус щамове заболели инфекциозна болница спешно отделение усложнения
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus