Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Протести на фермерите от понеделник

22 Януари 2012 / 14:01:23  GRReporter
1082 прочитания

Следващите дни се очаква да бъдат доста „горещи” за земеделския бранш в Гърция, тъй като от понеделник започват редица протестни действия, организирани от Общогръцката асоциация на земеделските съюзи (ПАСИ), които ще завършат с митинг в Солун на 4 февруари.

Фермерите протестират заради увеличаването размера на осигурителните вноски, които внасят в Гръцката организация за земеделски осигуровки (ЕЛГА). Също така те искат ЕЛГА да стане държавна институция, с достатъчно финансиране, която ще обезщетява на 100% евентуалните щети по техните култури, причинени от всякакви природни бедствия и болести.

По-конкретно, за понеделник са предвидени протести пред офисите на ЕЛГА в цялата страна.

За сряда, 25 януари, по обща инициатива на Общогръцката асоциация на земеделските съюзи (ПАСИ), Комунистическото работническо движение (ПАМЕ), Общогръцкото антимонополно движение (ПАСЕВЕ), Фронта за борба на студентите (МАС), Федерацията на жените в Гърция (ОГЕ), са планирани протести в клоновете на Националната електрическа компания (ДЕИ) във всички градове на страната.

За 27 януари са предвидени протести в областните центрове на Земеделската осигурителна организация (ОГА) и клоновете на Земеделската банка.

Два дни по-късно, в неделя, 29 януари, ще се проведе протест в Малгара и Лептокария.

Според предвидения план, връх на протестите ще бъде митинг, който ще се проведе на 4 февруари, в Солун, както и протестно шествие към Международния изложбен център на града HELEXPO, където по това време (от 1 до 5 февруари) ще се провежда 24-то Международно изложение за селскостопанска техника, оборудване и консумативи Agrotica.

 

 

Категории: фермери стачка протестни действия митинг Международно изложение Agrotica HELEXPO
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus