Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Предприемач завеща бизнеса си на "Усмивката на детето"

04 Август 2014 / 15:08:19  GRReporter
720 прочитания

Солидно дарение в полза на неправителствената организация „Усмивката на детето“ остави след смъртта си собственикът на хотел „Титания“. Бизнесменът разбрал, че в последно време организацията има сериозни финансови проблеми и решил да я включи в завещанието си.

Според публикация на вестник «Espresso», 70-годишният Константинос Маламос, наследник на известната фамилия Песмазоглу, е починал преди два месеца. Въпреки че много е искал да създаде семейство, бракът му, сключен през 80-те години на миналия век с Депи Хандри, е просъществувал за кратко при това без да им се родят деца.

Според източници, в завещанието си предприемачът е оставил мажоритарния пакет акции в хотела, намиращ се в центъра на Атина, на улица „Патисион“, на организацията „Усмивката на детето“ при изричното условие да се грижат за безпроблемното ѝ функциониране, а приходите от хотелиерския бизнес да покриват нуждите на децата.

Със свое изявление пред вестника председателят на благотворителната организация Костас Янопулос потвърди за внушителното дарение, като подчерта, че те са били уведомени за това едва миналата седмица и цялата процедура все още тече, като се очаква да приключи през септември. Както посочи Костас Янопулос «това за нас е огромен подарък. Направо сме като паднали от небето. Ще отдадем почит по най-добрия начин на този човек, който пожела да помогне на децата ни». Нека припомним, че в неправителствената организация се отглеждат и няколко деца от български произход, сред които и русият ангел Мария.

Освен това покойният Константинос Маламос е оставил на двете си племенници, дъщери на сестра му, голяма част от своето движимо и недвижимо имущество, включващо вилата-палат на плажа „Агиу Йоани“ на остров Миконос.

 

 

Категории: хотел Титания бизнесмен Усмивката на детето дарение
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus