Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Посолството на България открива избирателна секция в центъра на Атина

20 Май 2014 / 17:05:27  GRReporter
1637 прочитания

След активната намеса на GRReporter по сигнал на групата #ДАНСwithmeGlobal в социалната мрежа Facebook посолството на Република България в Гърция реши да удовлетвори гражданското искане и да открие избирателна секция в центъра на Атина

От 12 май сайтът ни публикува искането на българските граждани, които живеят и работят в гръцката столица да им бъде предоставена възможността да упражнят правото си на глас без да загубят целия си почивен ден в пътуване към и от сградата на посолството в квартал Палео Психико.

Преди малко дипломатическото представителство издаде следното съобщение:

Информираме ви, че на 25 май 2014 г. /неделя/ можете да упражните своето право на глас на изборите за български членове на Европейския парламент от 06:00 часа до 19:00 часа в следните избирателни секции в Атина:

1. В сградата на посолството ще бъдат сформирани две секции на адрес: ул. Стратигу Калари 33-А в квартал Палео Психико.

2. Една секция ще бъде сформирана на адрес: ул. Солонос 112, квартал Ексархия, 1-ви етаж.

Също така, с решение на генералния консул на Република България в Солун бе променен адресът, на който ще бъде открита избирателна секция в Кавала. Новият адрес е: 7-ма гимназия, ул. Димостенус 17, Кавала.

Напомняме, че българските граждани, които не са подали предварително заявление за участие в изборите ще могат да гласуват, след като попълнят декларация на място в избирателните секции.

Гласуването ще е възможно срещу представена лична карта. Изборният процес ще продължи от 06:00 до 19:00 часа. 

Категории: Политика европейски избори посолство на Република България избирателна секция Атина
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus