Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Покачва се нивото на Марица в Северна Гърция

08 Септември 2014 / 09:09:01  GRReporter
521 прочитания

Според проведените в неделя вечер измервания нивото на Марица се е покачило значително вследствие на екстремните метеорологични явления в България, съобщиха компетентните гръцки служби. Данните показали, че оттокът на водите е над 1 200 кубически метра в секунда.

От отдела на Гражданска отбрана в област Източна Македония и Тракия препоръчаха на гражданите да не се доближават до насипите и да не преминават през наводнени участъци, ако не са сигурни за дълбочината на водата и състоянието на пътната настилка, която се намира под нея.

Регионалните служби се намират в състояние на готовност в случай, че се наложи да се предотвратят наводнения в населени места. По време на посещението си в региона на селата Орменио и Дикеа, екип от инженери е определил ситуацията като стабилна.  

Категории: Общество Марица ниво на реката екстремни метеорологични явления България Северна Гърция
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus