Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Пет вкуса, които ще играят главна роля през 2014

08 Февруари 2014 / 13:02:12  GRReporter
1058 прочитания

Специалистите се срещаха, шефовете обсъждаха, диетолозите изучаваха, а потребителите бяха питани за тенденциите на новата година. И всичките достигнаха до модните течения в храненето, които ще занимават нас и стомаха ни през 2014.

Заешко и ярешко

Предпочитанията на потребителите за алтернативни източници на хранене се умножиха през последните години и тази промяна на хранителната култура се разширява тази година и в категорията на протеините. Тенденциите показват предпочитание към домашни, свободно отглеждани птици, ярета, зайци и гълъби, соеви продукти, даже и към отделни части на животното.

Лимони

Тази година лимоните ще са навсякъде. В пастите, в киселите млека, салатите и кус-куса. Опитайте да ги добавите там, където чувствате, че е необходимо, и резултатът ще е едно по-леко блюдо. Добавете лимон към тестото за палачинки и проверете реакциите на семейството си.

Зеленчуци на пара

Тази година гответе здравословно, както ще го правят повечето френски ресторанти. Използвайте вино, бира, даже кафе, за да обогатите парата, където ще готвите ястието си. Инвестирайте и в добър уред за готвене на пара,за да е още по-лесен процесът на готвене.

Паста

Все повече нови видове паста се появяват в супер маркетите, заради новото търсене за продукти без глутен и увеличената нужда на потребителите да намалят белите въглехидрати в храненето си. Много са търговците, които включват в продуктите си киноа и други подобни алтернативи,каквато е пастата с вкус според сезона.

Вкусове от Близкия Изток

От много години в центъра на вниманието на здравословната и ароматната кухня  беше средиземноморската кухня.Тази година е ред на гастрономичните традиции на Турция, Израел и техните съседи. Тенденцията изисква големите ресторанти да включат в рецептите си аромати и подправки от тези области. Същото можете да направите и вие, придавайки интересен вкус на храната, без да добавяте калории.

Категории: тенденции в храненето паста лимони готвене на пара ярешко
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus