Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Открийте планината Зирия в Коринтия

18 Януари 2014 / 15:01:19  GRReporter
1031 прочитания

Планината Зирия, която е известна и като Килини, се намира в югоизточния край на окръг Коринтия, а най-отдалеченото селище се намира на 160 км от Атина. Най-високият връх е 2374 м и се нарича- парадоксално- Висок връх. Зирия е от малкото гръцки планини с 8 върхове с височина над 2000 м. Според някои, името Зирия идва от славянската дума цер, което означава дъб.

Дели се на Малка и голяма Зирия, а между тях е долината Фламбурица, долина с несравнима красота, която се пресича от реката Сита. Вековните дървета и рядко срещаната фауна образуват един отпускащ пейзаж. Движейки се на запад ще срещнете пещерата на Хермес, на надморска височина 1700 м, известна с пещерното мляко- вид течно вещество, което впечатлява със снежно белия си цвят.

 

Върховете на Зирия, както и долина Фламбурица са области от специален интерес, които са защитени и са включени в природната мрежа Натура 2000.

В подножието на планината ще срещнете много живописни селища. Не пропускайте възможността да се снабдите с местни традиционни продукти- като варива, колбаси и меса, които са изключително вкусни.

В северната част ще откриете Горна, Средна и Долна Трикала, и са най-развитите от гледна точка на туризма селища на Зирия.

Там, в Долна Трикала се намира и прочутият гръцки планински курорт Плиядон Ги Mountain Resort&SPA. Хотелът в буквалния смисъл обител и е идеален за всеки, който иска да се отпусне далеч от суматохата на големия град. Модерният стил в съчетание с  местната традиция и архитектура ще ви накара да се влюбите в от първия момент.

Петзвездните услуги не ви лишават от нищо, а атмосферата с уникалния си спа център, с вътрешния топъл басейн, хамама и сауната ще ви накарат да пожелаете да спрете времето.

Категории: Коринтия Зирия планина курорти
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus