Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Островът на рицарите Родос

02 Август 2014 / 18:08:32  GRReporter
1661 прочитания

За ваканция със стил островът на рицарите е идеален избор. Разполага с история и култура. Бил е столица на средновековната аристокрация и има много забележителности, които си заслужава да посетите. Вижте най-впечатляващите.

Старият град

Отличава се със живописността си и е най-големият средновековен град в Европа. Смята се за един от най-важните паметници на световното културно наследство. Трябва да видите от близо средновековната крепост, крепостта на рицарите, Стария часовник и Акропола, в който има много паметници- като Храма на Зевс и на Атина, храма на Аполон и стадиона.

Тук ще намерите и много икономични варианти къде да хапнете, заслужава си и да видите града by night. Предлагаме ви да се изкъпете на живописния плаж Агиос Павлос, където има уникален бар-ресторант над вълните, идеален за двойки.

Акрополът в Линдос

Линдос е античен град на Родос и е на 31 км югоизточно от столицата. Смята се за бижуто на Родос и е може би най-живописният град на острова. Има големи аристократични къщи, тесни улички, коктейл барове... Задължително трябва да посетите Акропола, от където можете да се насладите на античния храм и кулите.

Античен Ялисос

Намира се в северната част на острова и тук ще видите открития от ахейската и от византийската епоха, както и от времето на рицарите. Дорийският храм на Атина, църквата на рицарите и средновековния манастир са само някои от паметниците, които трябва да видите от близо.

Античен Камирос

Това е бил един от трите най-силни градове на Родос. Намира се на разстояние 22 мили югозападно от столицата на един хълм. Градът е разрушен от земетресение и днес можете да посетите развалините му, които са разкрити при разкопки. Повечето открития са от елинистическия период и са от храма на Атина, от античната агора и от дорийски храмове.

Долината с пеперудите

Намира се на 15 км югозападно от столицата. Стотици многоцветни пеперуди снасят яйцата си тук и се възпроизвеждат. Долината е пълна с пеперуди през периода от юни до септември. Не забравяйте да вземете фотоапарата си, защото това е зрелище, което трябва увековечите с обектива си.

Седемте извори

Намират се на разстояние 19 мили югоизточно от столицата. Мястото спира дъха. Борове и чинари ви очакват да се разхладите под сенките им. Има езеро, което се състои от 7 извори и можете да видите патици, гъски и пауни.

Категории: Родос остров на рицарите световно културно наследство забележителности
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus