Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Осем юнски плодове и зеленчуци, които ще ви съживят

21 Юни 2014 / 09:06:13  GRReporter
896 прочитания

Подготвяме се за лятна почивка, хранейки се леко и здравословно. Вижте някои здравословни плодове и зеленчуци, които ще ви накарат да ... излезете от дрехите си

Сливи

Помагат ни дасе облекчим, защото регулират функционирането на червата и успоредно с това са богати на витамините A, C и K, както и на растителни фибри. Тонизират ни, помагат на да отслабнем и предпазват сърцето.

Череши

Имат антиоксидантно действие и малко калории, а и са от плодовете, които харесват малки и големи. Защитават сърцето и помагат да спите като къпани. Съдържат ликопен, който се съдържа също така и в доматите и е чудотворен. Една порция череши е добър източник ма фибри и витамин С.

Краставици

Ако ви харесва гръцката салата, направете подарък на организма си. Краставицата е от храните с най-голяма хидратираща сила. Богата е на витамините A, C и K, както и на магнезий и калий. И всичко това- с малко калории.

Бамя

Това е един подценяван зеленчук, но ако се приготви правилно, ще си оближете пръстите. Може да не е от любимите, но бамята  е много добър източник на фибри, витамини A, B6, C и K, както и на калций и магнезий.

Кайсии

Богати са на растителни фибри и захари и съдържат витамините Α, C, K, рибофлавин (Β2)  и ниазин (Β3). Специалистите твърдят, че като ядем по 3 кайсии на, покриваме почти 100% от дневната ни нужда от витамин А.

Тиквички

Една чаша тиквички съдържа 36 калории и 10% от дневната нужда от растителни фибри. Фибрите помагат на храносмилането, запазват ниските нива на захарите в кръвта и ограничават апетита.  Витамините С, А, заедно с .... киселина, съдържаща се в тиквичките, действат като силен антиоксидант срещу оксидантния стрес, който се предполага, че предизвиква различни видове рак.

Папая

Екзотичната папая може да не е много популярна по нашите ширини, но ще я намерите в супермаркетите. Опитайте я, защото е пълна с витамини. Знаете ли, че само папаята съдържа почти 70% от необходимото количество витамин А и три пъти повече от необходимото количество витамин С. Добър източник е на фибри и калий, и съдържа някои от антиоксидантите, който се съдържат и в други оранжеви и жълти храни като сладките картофи, които са полезни за кожата и имунната система.

 

Категории: здравословно хранене сливи череши тиквички бамя папая кайсии краставици
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus