Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Нова 48-часова стачка в държавния сектор

24 Септември 2013 / 07:09:39  GRReporter
907 прочитания

Нова 48-часова стачка сковава Гърция само в рамките на 1 седмица. Синдикатът на държавните служители АДЕДИ протестира срещу плановете на правителство да съкрати 12 500 държавни служители само до края на септември като едно от задължителните условия, които Гърция трябва да изпълни, за да получи следващия транш финансова помощ от 1 милиард евро. За 10,30 сутринта е планирано и протестно шествие, поради което полицията ще затвори в същия час станцията на метрото на площад Синтагма.
    Освен държавните служители в стачката участват работещите в държавните болници, които днес и утре обслужват само спешни случаи, учителите, съдебните служители, данъчните служби и служителите във всички подразделения на Министерството на културата. Тъй като в стачката участва и Федерацията на пристанищните работници, пристанищата също ще обслужват само най-належащите товари.     
    Тричасова стачка от 10 до 13,00 часа обявиха за днес и всички частни и държавни медии в Гърция.
    От вчера продължават да стачкуват преподавателите в средните училища, работещите в органите за местно самоуправление и служителите в осигурителните каси. Също от вчера пет-дневна стачка обявиха административните служители във висшите училища.
    Утре в 13,00 часа има обявено голямо шествие в центъра на Атина на преподаватели, учители и заети в сферата на образованието, а същата сутрин ще заседават синдикалните ръководства, за да решат какви ще са бъдещите им действия. А в 18,00 часа в сряда синдикатите в държавния и в частния сектор АДЕДИ и ГСЕЕ организират голямо антифашистко шествие на площад Синтагма.

Категории: обща стачка съкращаване на държавни служители учители лекари синдикати протестни шествия
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus