Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Най-добрите дюнери в Атина, за да хапнете добре без да се охарчите много

02 Ноември 2013 / 15:11:58  GRReporter
7939 прочитания

Тъй като обичаме много гръцкия дюнер (сувлаки) и обожаваме аромата и вкуса на добре опеченото месо, но времената са трудни и сме свили здраво коланите, събрахме адресите на най-добрите дюнери в града, където човек може да похапне добре без това да се отрази особено много на отънелия му портфейл.

„Дзадзикокиниси“

Макар че собственикът му е върл фен на „Панатинайкос“, клиентите не се „спъват“ в символи на отбора, а имат възможност да отдадат дължимото на заведението, в което, както става ясно от името му, се предпочита млечната салата („дзадзики“ в превод от гръцки означава „млечна салата“). Тук имат голям опит със свинските шишчета, а неотдавна добавиха и още няколко вида месо. Със своето мото «Плащате малко, ядете много, кризата ни озорва, но Дзадзикокиниси ни засища», заведението за бързо хранене е изцяло в крак с времето.

За справки: ул. „Пинелопи Делта“ № 8, Нео Психико, Елиноросон, 0030 210 6744801

„Танасис“  

Най-известното заведение в града, предлагащо кебапчета в питка завкъщи. Вкусни, добре опечени, ухаещи неустоимо. Доскоро Танасис сервираше само кебапчета, напоследък добави и свински шишчета и дюнер. Ако го посетите, не се разсейвайте. Кебапчетата са неговият специалитет и трябва да ги опитате непременно.

За справки: ул. „Митрополеос“ № 69, Монастираки, 0030 210 3244705

Дюнерът на ул. „Харокопу“

Предлага едни от най-добрите дюнери в Атина, сочни и засищащи. С шишче, бифтек, дюнер, пиле, наденички или кебапчета. Препоръчваме свинското шишче, което е голямо и сочно, точно както трябва. Напомня повече на барбекю, отколкото на заведение за бързо хранене, и ще ви спечели с огромните си шишчета и вкусните бифтеци.

За справки: ул. „Харокопу“ № 46, Калитея, 0030 210 9596569

„Арахова“

Традиционно място за хубав гръцки дюнер, с много лук, дзадзики (млечна салата) и хубаво месо. То е обичайно място за хапване на жителите в квартал Петруполи и околностите, тъй като от години се намира малко по-надолу от площад Петруполи. Обслужването е супер бързо, а шишчетата изключителни. Посетителите тук никога не свършват...

За справки: ул. „25-и март“ № 83, Петруполи, 0030 2105051217

„Кавурас“  

Станал вече исторически дюнер в центъра на квартал Екзархия. Дълги години заведението пазеше традиционния си вид, но наскоро бе напълно обновено и стана модерно и неузнаваемо. Дюнерът му обаче си остава сред най-добрите в Атина, с много клиенти от всички възрасти. Шишчетата му са вкусни, а храната за вкъщи с традиционен вкус. Предпочитано място е за любителите на дюнера в центъра.

За справки: ул. „Темистоклеус“ № 64, Екзархия, 0030 210 3837981

„Еритрос“

Намиращ се от години на улица „Севаступолеос“, приготвя едни от най-добрите дюнери в Атина. Вкусни, с хубаво месо и леко препечена питка. Прочуто е и пилето му на въглища, което е идеално решение за района на Амбелокипи. Ако сте любители на агнешкото, тук ще откриете вкусни ребърца.

За справки: ул. „Севаступолеос“ № 38, Амбелокипи, 0030 2107702690

„Левтерис“

„Левтерис“ се намира на площад „Омония“ в центъра на Атина от 1951. Години наред се смяташе за най-пикантния дюнер в града. Тук можете да се насладите на питка с бифтек, което е специалитетът на заведението. Любителите на този вид хапване се редят на опашка по обяд, за да хапнат питка с бифтек, лук и домати.

За справки: ул. „Сатоврианду“ № 20, 0030 210 5225676

„Панеритрайкос“

Дюнерът „Панеритрайкос“ в Неа Еритрея със сигурност е един от най-добрите в града. Макар и малък, има хубаво и сочно месо, без следа от сосове и млечна салата, което го прави още по-своеобразен. Ако сте много гладни ще трябва да си поръчате поне три. Не ги жалете и ги съчетайте с ледено студена бира.

За справки: Неа Еритрея, ул. „Н. Пластира“ № 43, 0030 210 800027

Pita Q

В модерно помещение на ул. „Халандриу“ между Халандри и Агия Параскеви Pita Q предлага изключително вкусни шишчета, както и храна за вкъщи. Макар и да е сравнително ново, заведението си е създало стабилна клиентела, която непрекъснато се увеличава. Изберете си между дюнера, шишчето, пиле, пиле с бекон, кебапчета и наденички, а картофите на фурна със сос също са много сполучливи.

За справки: ул. „Халандриу“ и „Кипру“ 37Β, Агия Параскеви, 0030 210 6007605

„Каламаки Колонаки“  

Категории: дюнер шишче заведения за бързо хранене Атина
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus